TEREYAĞLI PATATESLİ BAZLAMA
Bazlamayı küçüklügümden beri çok severim.Yeni pistiginde dumanları tüterken arasına tereyağı sürdümü tadından yenmez.Bu seferde patatesli denedim.Böylede çok güzel oldu.Tek kelimeyle harika yumuşacık bir bazlama oldu.Eşim ve kızım da çok begendiler ve Afiyetle hep birlikte yedik.Sizlerde yapmak isterseniz bazlamalardan tarifi ve malzeme listesi:
Bazlama hamuru için :
1su bardağı Ilık süt
1.5 su bardağı ılık su
1yemek kaşığı şeker (mayalanmasını hızlandırması için)
1 küçük paket yaş maya
Yeterince tuz
Ele yapismayacak kıvama gelene kadar un
İç Malzemesi için; 5 adet haşlanmış orta boy patates Tuz karabiber maydanoz
Üzerine sürmek için; Tereyağ
Yapılışı:Hamur malzemelerinden ele yapışmayacak kıvama gelene kadar hamur yoğurun. Hamur 2 kat olana kadar (mayalanana )kadar Sıcak bir yerde üzerini örtüp 1 veya 2 saat kadar mayalandırın.Mayalanan hamuru mandalina büyüklüğünde yuvarlayın. Merdaneyle hamuru açıp ortasına patatesi koyup güzelce kapatıp hamuru yuvarlayıp açın. Açtıgınız bazlamaları tavada altını üstünü pişirin. Pisince Tereyağ sürüp servis yapın. AFİYET OLSUN.
Yapım Aşamaları
Kapattıktan sonra merdaneyle açıp patateslerin içinde dağılmasını sağlıyoruz.
Hamurların hepsini yuvarlayıp ilk yuvarladıgımız hamurdan bazlamayı yapmaya başlıyoruz. Diğer hamurlarda bu aşamada mayalanmaya devam ediyorlar.
Not; Çok ince açmayın kuru olur.Benim yaptığım bazlamalar tatlı tabağı büyüklüğünde oldular.
Bazlama hamuru için :
1su bardağı Ilık süt
1.5 su bardağı ılık su
1yemek kaşığı şeker (mayalanmasını hızlandırması için)
1 küçük paket yaş maya
Yeterince tuz
Ele yapismayacak kıvama gelene kadar un
İç Malzemesi için; 5 adet haşlanmış orta boy patates Tuz karabiber maydanoz
Üzerine sürmek için; Tereyağ
Yapılışı:Hamur malzemelerinden ele yapışmayacak kıvama gelene kadar hamur yoğurun. Hamur 2 kat olana kadar (mayalanana )kadar Sıcak bir yerde üzerini örtüp 1 veya 2 saat kadar mayalandırın.Mayalanan hamuru mandalina büyüklüğünde yuvarlayın. Merdaneyle hamuru açıp ortasına patatesi koyup güzelce kapatıp hamuru yuvarlayıp açın. Açtıgınız bazlamaları tavada altını üstünü pişirin. Pisince Tereyağ sürüp servis yapın. AFİYET OLSUN.
Yapım Aşamaları
Kapattıktan sonra merdaneyle açıp patateslerin içinde dağılmasını sağlıyoruz.
Hamurların hepsini yuvarlayıp ilk yuvarladıgımız hamurdan bazlamayı yapmaya başlıyoruz. Diğer hamurlarda bu aşamada mayalanmaya devam ediyorlar.
Not; Çok ince açmayın kuru olur.Benim yaptığım bazlamalar tatlı tabağı büyüklüğünde oldular.
Guzel paylasim olmus
YanıtlaSilMagneficent
YanıtlaSilCok guzel olmus.ellerinize saglik.
YanıtlaSil