FIRINDA KAŞARLI KARNABAHAR GRATEN

 Karnabaharın çok besleyici olması açısından kışın her türlü yemeğini kızartmasını hatta turşusunu bile yaparak tüketiyoruz.Bu seferde fırında kaşarlı olarak denedim buda farklı bir lezzet denemenizi tavsiye ederim.
Malzemeleri:
1 küçük boy karnabahar
3yumurta
1su bardağı süt
2yemek kaşığı un
Yarım çay kaşığı karbonat
1 çay bardağı zeytinyağı
Tuz karabiber
Üzeri için.200 gr rendelenmiş kaşar peyniri
Yapılışı:Karnabaharları çiçeklere ayırıp kaynayan tuzlu suda haşlayın..Haşladıktan sonra süzüp borcama koyun.Ayrı bir kabın içine 3 yumurtayı 1sb sütü 1 yemek kaşığı ununu karabiberini tuzunu ilave edip pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırıp Karnabaharların üzerine karışımı döküp rendelenmiş kaşar peynirinide üzerine döküp 30 40 dk kadar fırında pişirin.Afiyet .olsun

Yorum Bırakın
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 yorum :

Yorumlarınıza gelecek cevabı takip etmek için beni bilgilendir kutucuğunu işaretlemeyi unutmayın.