PORTAKALLI CHEESE CAKE
Bu akşam çok hafif bir cheese cake tarifi vermek istiyorum sizlere.Biz hemen hemen hepsini yedik sadece 3 dilim kaldı oda giderdi aslında ama yarında bu lezzetten mahrum kalmamak için ayırdım.Yarına kadar kalırmı onu da bilmiyorum ama :))
Portakallı cheese cake imizin
Malzemeleri ise;
Tabanı için;1 paket yulaflı yada Burçak Bisküvi (robottan çekilmiş) 50 gr Tereyağ (eritilmis)
Kremasi için;1kutu mascorpone yada labne peyniri
1su bardağı süzme yoğurt
1 subardağışeker
1yumurta
1paket vanilya
2 yemek kaşığı un
Üzeri için;
2adet sıkılmıs portakal suyu
1 portakal kabuğu rendesi
1tatlı kaşığı nisasta
1 çaybardağı şeker
Hazırlanışı;
Bisküvileri robotta un kıvamına gelene kadar çekip içerisine 50gr eritilmis tereyağını ilave edip karıştırın.
Kelepçeli kalıba bu tabani yerleştirin.
Yarım saat buzdolabında bekletin.Buarada kremasını hazirlayalım.
Bir kabın içine 1kutu labneyi 1 subardağı yoğurdu 1su bardağı sekei 2 yumurtayı 2 yemek kaşığı unu ve 1 Portakal kabuğu rendesini ilave edip pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın.
Buzdolabından çıkardığınız tabanın üzerine döküp 30dk kadar fırının orta bölümünde pişirin.Pişen cheeese cake
Buzdolabına kaldırın.
Portakallı jölesini hazırlayalım.
Küçük tencereye 2adet sıkılmıs portakal suyunu 1 çay bardağı şekerini 1tatlı kaşığı nişastasını ve rendelenmiş 1adet portakal kabuğunu ilave edip kıvama gelene kadar pişirip soğumaya bırakalım.Soğuyunca buzdolabındaki cheese cake in üzerine dökelim buzdolabında 1 saat kadar bekletip servis yapalım.Afiyet olsun.
Jaim bien.jai mange boucoup ce cake.ce super bon.
YanıtlaSilI love this ..:)
YanıtlaSilmagnefique
YanıtlaSilNefissss..
YanıtlaSil