PORTAKAL YATAĞINDA KEREVİZ SALATASI
Kereviz kış ayının en şifalı Sebzeler inden birtanesi.Kerevizi birde portakal yatağında denemenizi tavsiye ederim. Hem şık görünümü hemde portakal ile uyumunu çok seveceksiniz. Bu şifalı Sebzenin faydaları ise saymakla bitmiyor.
Sebzeler arasında oldukça popüler olan kereviz sadece lezzetiyle değil sağlığa faydalarıyla da ön plana çıkıyor. Kerevizin faydaları arasında ilk sırada K vitamini bakımından çok iyi bir kaynak olmasını sayabiliriz. Ayrıca antioksidan özelliği bulunan kereviz çeşitli hastalıklara zemin hazırlayan “serbest radikallere” karşı vücudun direncini arttırıyor. Diyet yapıyorsanız ve lezzetli bir atıştırmalık arıyorsanız kerevizi deneyebilirsiniz, çünkü 100 gram kereviz sadece 16 kalori içeriyor.
Kerevizin Faydaları Nelerdir?
Maydanoz ve rezene ile aynı aileden (Umbelliferae) olan kereviz 40 cm’ye kadar uzayabilir. Ülkemizde genellikle kerevizin kök kısmı kullanılır ancak, sapı ve yaprakları da en az kök kısmı kadar besleyici ve sağlığa faydalıdır.
Yüksek Tansiyon: Eski zamanlardan günümüze yüksek tansiyonu düşürmek için tüketilen kerevizin bu faydası son yıllarda yapılan bilimsel araştırmalarla da desteklenmektedir. Özellikle kereviz sapında bulunan ve kerevize kendine özgün aromasını veren “phthalide” adlı bileşenin kasları ve damarları rahatlatarak kan akışını kolaylaştırdığı bilinmektedir. Phthalide, aynı zamanda stres hormonu olan “catecholamine”nin üretiminin azalmasına yardımcı olarak, bu hormonun damarlarda neden olabileceği büzülmeyi önler. Yapılan bazı araştırmalara göre, günde 4 adet kereviz sapı yemek kan basıncını ortalama %12 oranında düşürüyor. Tabi eğer hipertansiyon hastasıysanız ve tansiyon ilacı kullanıyorsanız, düzenli olarak kereviz tüketmeye başlamadan önce, olası yan etkiler ve kerevizin kullandığınız ilaçla etkileşimi hakkında önce doktorunuzdan bilgi almanızı gerekmektedir.
AYRINTILI YAPIM AŞAMALARIMalzemeleri:
1 veya 2 adet kereviz
Sarımsaklı yoğurt
isteğe göre 1 yada 2 yemek kaşığı kadar mayonez
4 adet portakal
Yapılışı: Kereviz leri rendeleyin Yoğurtlu sarımsak la karıştırın. Portakal ları ortadan ikiye bölün.ortasını bıçakla kenardan başlayarak oyun.içine kereviz leri koyup ceviz ve dereotu ile süsleyin.AFİYET OLSUN.
Kategori
SALATALAR VE MEZELER
Güzell
YanıtlaSilTres bonne
YanıtlaSil