MANGO REÇELİ
Merhabalar Sevgili Takipçilerim. Daha Önce Yediniz mi Yada Duydunuz mu Bilmiyorum ama Benim Çok Sevdiğim Meyvelerden Olan Mango Reçeli Yaptım. Mangoyu ilk kez Fransa da Yedim.Çok ta Beğendim.Buralarda Çok Tercih Edilen Meyveler den Birtanesi.Burda Yetişmiyor.İthal Ediliyor. Tropikal Meyve olan Mangonun Kendine Özgü Güzel Aromatik Bir Tadı Var.Biz Ailecek Severek Tüketiyoruz.Bu Lezzetli Reçelden Sizlerde Yapmak İsterseniz Buyrun Tarifi;
Malzemeleri;
3adet Mango
12 yemek kaşığı şeker
Çeyrek limon damlası
Yapılışı : Mangoları küp küp Doğrayın.
Üzerine 12 yemek kaşığı şekeri ilave edin.3 saat kadar Buzdolabında Bekletin.
Sonra Ocakta Önce Orta Sonra Kısık Ayarda Üzeri Köpük Köpük Olana Kadar (Reçel Kıvamına gelene kadar pişirin. )
Ocaktan Almadan Önce 3 dk Önce Limonu Sıkıp Bir Taşım Daha Kaynatın.Reçeliniz Hazır.
Afiyet olsun.
Not; Mango Çok Tatlı Bir Meyve Olduğu İçin 12 yemek kaşığı şeker yeterli oluyor.
Yorum Bırakın
Hiç yorum yok :
Yorumlarınıza gelecek cevabı takip etmek için beni bilgilendir kutucuğunu işaretlemeyi unutmayın.