KİVİ REÇELİ


Kahvaltıda reçel yemeyi ben gibi sevenlerdenseniz kivi reçelini de muhakkak denemelisiniz. Ben sıkça yapıyorum.Her mevsim kiviyi marketlerde pazarlarda bulabilme şansımız var.Tropikal bir meyve olduğu için eskiden daha pahalıya satılıyordu Artık özellikle Rize başta olmak üzere bir çok yağmur olan ilinizde de yetisiyor.Benim sum çok seviyor değişik çok farklı bir tadı var.Kahvaltıya Misafiriniz geldiğinde bile ilgisini çekebilecek reçellerden birtanesi .Çok yaygın yapılıyor olmamasından değişik geliyor.İlk görüşte.Sizlerde Yapmak İsterseniz 
Buyrun
Kivi Reçeli Malzemeleri;
🥝1kg kivi
🥝700 gr toz şeker
🥝Çeyrek limon suyu

Kivi Reçeli Nasıl Yapılır ;

🥝Kivileri istediğiniz şekilde doğrayın.
🥝Ben halka şeklinde doğradım.
🥝Elma dilimi de olabilir.
🥝Bir gece önceden sabaha kadar şekere yatırın.
🥝Suyunu salacaktır.
Ayrıca Ben 1çay  bardağı  su ilave ettim.
🥝Ocakta önce orta hararette kaynamaya başladıktan kısık ateşte
Reçeli kıvamına gelinceye kadar kaynatın.
 🥝Ocaktan almaya yakın limon suyu sıkın.
Not: Reçeliniz artık köpük köpük olunca çay tabağına alıp soğuk bir yerde 10 dk kadar bekletin.🥝🥝Kıvamı istediğiniz kıvama gelmişse limonunu sıkıp 5 dk daha kaynatıp ocaktan alın.
 Afiyet olsun.

Yorum Bırakın
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Hiç yorum yok :

Yorumlarınıza gelecek cevabı takip etmek için beni bilgilendir kutucuğunu işaretlemeyi unutmayın.