KEŞKÜL
Merhaba Türk Mutfağının en güzel sütlü tatlılarından birtanesi Keşkülün tarifini paylaşmak istiyorum sizlere.Bol bademli ve çok besleyici bu Keşkülü muhakkak denemenizi tavsiye ederim. Biz bu tarifle dahada çok sevdik
Keşkül Malzemeleri ;
- 1lt süt
- 2 yemek kaşığı nişasta (çok dolu olmasın)
- 1su bardağı şeker
- 1yumurta sarısı
- 1paket vanilya
- 1 su bardağı toz badem (kabukları soyulmuş bademi robottan çekebilirsiniz)
- NOT (Bademleri suda 15 dk haslarsanız kabukları daha kolay soyulacaktır.
- YAPILIŞI:
- 1 lt sütün içine şekerini ,yumurta sarısını, nişastasını ve bademini koyup hepsini topak kalmayacak şekilde çırpın.Ocağın altını yakıp sürekli karıştırarak göz göz olup kıvam bağlayınca son olarakta vanilyasını ilave edin. 2dk kadar daha pişirin.Kaselere koyun.I
- lık veya soğuk olarak servis yapın.AFİYET OLSUN
Yorum Bırakın
Hiç yorum yok :
Yorumlarınıza gelecek cevabı takip etmek için beni bilgilendir kutucuğunu işaretlemeyi unutmayın.