ET SOTE

 Kurban Bayramındaki tazecik etlerden yaptığım et sote.Yanında mis gibi tereyağlı pilav bol köpüklü ayranda varsa  tam bir lezzet bombası ortaya çıkıyor.Etin kavurmasınıda çok severim.Onunda güzel ve bir lezzeti 
vardır.bugünki tercihim hem sulu yemek hemde doyurucu olması açısından et sote oldu.Ben et sote yemeğini suyuna ekmek bandıra bandıra yemesini çok seviyorum.Herkesin belkide kendine özgü tarifi ve yapım aşamaları vardır.Ben bu şekilde yapıyorum.Bana daha pratik ve lezzetli geliyor.Sizlerde benim tarifimle yapmak isterseniz buyrun tarifi
ET SOTE
  • MALZEMELER:
  • 750 gr kuşbaşı et
  • 2adet orta boy soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 adet domates
  • Yeterince domates ve biber salçası
  • Yeterince zeytinyağı
  •  tuz karabiber
  • YAPILIŞI:
  •  Öncelikle etleri yıkayın.düdüklü tencereye koyun.
  • Üzerine 1 çay bardağı ılık su ekleyin.Etler yumuşayana kadar pişirin.
  • Düdüklü tencerede 30 dk da pişiyor.
  • Etler pişince düdüklünün kapağını açın.
  •  Pişen etlerin üzerine küp doğranmış soğanı,biberi ve kabukları soyulmuş domatesi ilave edin.
  • Zeytin yağınıda ekleyip tüm malzemeleri soğanlar yumuşayana kadar soteleyin.
  • Salçasını ilave edip 5 dk daha salça ile kavurun.et sotenin üzerine  yeterince ılık su ekleyin.
  • 15 dk daha kaynadıktan sonra tuzunu ve baharatını ekleyip sıcak olarak servis yapın.
  • AFİYET OLSUN. www.emelinmutfagindan.com 


AYRINTILI  YAPIM  AŞAMALARI

Yorum Bırakın
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Hiç yorum yok :

Yorumlarınıza gelecek cevabı takip etmek için beni bilgilendir kutucuğunu işaretlemeyi unutmayın.