EL AÇMASI KIYMALI BÖREK



GÜNAYDIN;
Bugün sizlere  sıcacık mis gibi el açması börek tarifi vermek istiyorum.
Kahvaltıda çayın yanında harika oluyor.
Çok Pratik Bir Şekilde de Hazırlanıyor.
Haydi acele edin bence yetişir kahvaltıya çünkü
mayalanmasına gerek yok.
Çat Kapı Misafiriniz Geldiginde Bile Yapabileceğiniz Nefis Bir Lezzet.
Biz Çok Severek Yiyiyoruz.Patateslisi Ispanaklısı Peynirliside Güzel Oluyor.
Tercih Size Kalmış.İstediğiniz Malzemeleri Kullanarak Yapabilirsiniz.
5 Çaylarınızın yanınada çok yakışır.

Sizlerde Yapmak isterseniz Tarifini vermek istiyorum;


Malzemeleri:
Kıymalı ev böreği
Malzemeler;
2 su bardağı
Un, ılık su , 
Yeterince tuz

Üzerine sürmek için; Tereyağ

Kıymalı Harcın Yapılışı:

300 gr kıyma 
1 adet  orta boy soğan 
isteğe göre 1adet domates
 Baharat.
(Karabiber pulbiber)
zeytinyağı tuz
Kıymayı soğanla yağda kavurun.
Isterseniz domatesin sulu  İç kısmını ayırıp küp küp doğrayıp harca ekleyin
Baharatlarını ve tuzunu ekleyin.Kıymalı harcınız hazır.

HAMURUN YAPILIŞI:
Hamuru kulak memesi yumuşaklığında yoğurun.
Hamuru 30 dk dinlendirin.
Bezelere ayırıp fotoğraftaki gibi açıp teflon tavada Kısık ateşte tavayı yağlamadan pişiriyoruz.
 Pişen yüzüne
tereyağ sürüyoruz.
Yorum Bırakın
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 yorum :

Yorumlarınıza gelecek cevabı takip etmek için beni bilgilendir kutucuğunu işaretlemeyi unutmayın.