YUMURTALI TAZE FASULYE KAVURMASI
Merhabalar Yine Yöresel Lezzetlerimizden Karadeniz Bölgesinde Daha Sık Yapılan ve Benimde Çok Severek Yediğim Yemeklerden Birtanesi.Karadenizliler bilirler fasulye kavurmasını Fasulye Turşusu ilede yaparlar oda çok lezzetli olur. Tadı ise hafif ekşimsi olur.Biz bu haliylede çok beğeniyoruz.Sizlerde Bu Nefis Lezzetli Tarifimizi Denemek isterseniz Buyrun ;
MALZEMELER:
- 500 gr Taze Fasulye
- 1Adet Orta Boy Soğan
- 3 Adet Yumurta
- Yarım Çay bardağı Zeytinyağı
- Tuz
- Pul biber
- YAPILIŞI:
- Öncelikle fasulyeleri güzelce yıkayın
- İstediğiniz boyutlarda doğrayın.
- Tencereye su koyun
- .Fokur fokur Kaynayan suya Tuz atın.
- Fasulyeleri İlave Edin
- .Fasulyeleri Yumuşayana kadar Haşlayın
- .Haşlanan fasulyeleri vakit kaybetmeden soğuk suya tutun.yeşil rengini koruması için.
- Bu arada Tencere veya tavada yemeklik doğranmış soğanları zeytinyağı ile soğanlar yumuşayana kadar kavurun..
- Fasulyeleri ilave edin..5 dk daha kavurun.
- .Sonra çırpılmış yumurtaları Fasulyelerin üzerine döküp güzelce karıştırın.
- Baharatını ekleyip servis yapın .
- .AFİYET OLSUN:
Yorum Bırakın
Hiç yorum yok :
Yorumlarınıza gelecek cevabı takip etmek için beni bilgilendir kutucuğunu işaretlemeyi unutmayın.