TEREYAĞLI PATATESLİ BAZLAMA
PATATESLİ BAZLAMA
AYRINTILI YAPIM AŞAMALARI
Bazlamayı küçüklügümden beri çok severim.Yeni piştiginde dumanları tüterken arasına tereyağı sürdümü tadından yenmez.Bu seferde klasik bazlamanın yerine patatesli denedim.Böylede çok güzel oldu.Tek kelimeyle harika yumuşacık bir bazlama oldu.Eşim ve kızım da çok beğendiler ve Afiyetle hep birlikte yedik.Muhakkak Denemeniz Gereken Lezzetlerden Birtanesi .
Sizlerde yapmak isterseniz tereyağlı patatesli bazlamalardan tarifi ve malzeme listesi:
Bazlama hamuru için :
1su bardağı Ilık süt
1.5 su bardağı ılık su
1yemek kaşığı şeker (mayalanmasını hızlandırması için)
1 küçük paket yaş maya
Yeterince tuz
Ele yapışmayacak kıvama gelene kadar un
İç Malzemesi için;
5 adet haşlanmış orta boy patates
Tuz
karabiber
maydanoz
Üzerine sürmek için; Tereyağ
Yapılışı:Hamur malzemelerinden ele yapışmayacak kıvama gelene kadar hamur yoğurun. Hamur 2 kat olana kadar (mayalanana )kadar Sıcak bir yerde üzerini örtüp 1 veya 2 saat kadar mayalandırın.
Mayalanan hamuru mandalina büyüklüğünde yuvarlayın.
Merdaneyle hamuru açıp ortasına patatesi koyup güzelce kapatıp hamuru yuvarlayıp açın.
Açtıgınız bazlamaları tavada altını üstünü pişirin. Pişince üzerine Tereyağ sürüp servis yapın.
AFİYET OLSUN.
güzel fikirler denemek lazım
YanıtlaSilSabah kahvalti icin ideal bir tarif denemeye deger.emege saygi .
YanıtlaSilcok guzel paylasim icinede tereyagini surup yiyecen .offf superr
YanıtlaSilBon recette.merci
YanıtlaSilJ adore ca
YanıtlaSilHmmm harika
YanıtlaSilSuperbe olmuss
YanıtlaSilGüzel
YanıtlaSilCest süper ca
YanıtlaSilIts perfect reçeteye.
YanıtlaSilNokta.
YanıtlaSilje vodre aprendre quelque chos por cett recette silvouple.common ca fer le
YanıtlaSilEmel hanım elinize sağlık.nefis bazlama..like
YanıtlaSil