KARNIYARIK
Patlıcanın
Herseyini Çok Severim. Karnıyarık ve Musakka ise Favorilerimdir.İftar Yemeğine Arkadaşlarımızı Davet Ettiğimizde Ana Yemek Tercihimi Karnıyarıktan Yana Kullandım.Yanında Mis Gibi Tereyağlı Pilav da Varsa Harika Olur.
Malzemeler :
- 500 gr kıyma
- 6 adet Patlıcan
- 1 adet Orta Boy Soğan
- 2adet domates rendesi
- 1adet yeşil biber
- Zeytinyağı Tuz Karabiber
- Pul biber.
Sosu için
- 2su bardağı ılık su
- 3 yemek kaşığı domates salçası
- Tuz
- Yapılışı:Öncelikle Patlıcanları Alacalı Soyalım.
- Bol Yağda Kızartalım.Bu arada Kıymalı Harcını Yapalım.
- Soğanları küp küp doğrayalım.
- Yesil biberini ilave edip zeytinyağında soğanlar yumuşayıncaya kadar kavuralım.
- Domatesleri rendeleyelim.3dk kadar daha kavurup kıymayıda ilave edip harcı karıştırıp baharatlarınıda ilave edip ocağın altını kapatalım.
- Patlıcanları Bıçak Yardımıyla Yaralım.İçlerine Kıymayı Koyalım.
- Üzerlerini domates ve biberle süsleyelim.Sosunuda ilave edip önceden ısıtılmış 180 ' fırında pişirelim.
- AFİYET OLSUN
Kategori
ANA YEMEKLER
Yorum Bırakın
Hiç yorum yok :
Yorumlarınıza gelecek cevabı takip etmek için beni bilgilendir kutucuğunu işaretlemeyi unutmayın.