Yumurta Kapama Tarifi
Yumurtayı evlerimizden eksik etmeyiz degil mi.Zaten Girmediği yer yokki.
Omletini Ayrı Yaparız Peynirliside Harika Olur. Melemeni ise Yumurtasız Düşünemem.
Pastalara Keklere Hiç Girmiyorum zaten.
Kısacası Yumurta Olmazsa Olmazlardan.
Bugün ki Kahvaltınızda Haşlanmış yumurtayı birde böyle deneyin..Yumurta ve Tereyağının buluşmasıyla ortaya çıkan harika bir lezzet patlaması ortaya çıkıyor. İlk defa denedim bundan sonrada artık hep yaparım.
Farklı lezzetlerle tanışmak beni mutlu ediyor:)
Sizlerde Yapmak isterseniz.
Malzemeler:
Kişi sayısına göre yumurta
Ben 3 tane yumurta dan yaptım.
1.5 Yemek kaşığı tereyağı
Pul biber
karabiber
tuz.
YAPILIŞI:
Yumurtaları katı kıvamda haşlıyoruz.
Uzunlamasına ikiye kesiyoruz.
Tereyağını tavada eritin.
uzunlamasina kestigimiz yumurtaları tereyağı na kapatıyoruz.
Üzerine tuz karabiber ve pul biber serpin.
tereyağı köpürünce yaklaşık 1 dk kadar sonra altını kapatıp sıcak servis yapıyoruz.
Yumurtayı Kapasakta mı Yesek Kapama sakta mı Yesek Diye Kendi Aramızdada Şakalasmayı Unutmayın
Afiyet olsun.
Kategori
KAHVALTILIKLAR
Yorum Bırakın
Hiç yorum yok :
Yorumlarınıza gelecek cevabı takip etmek için beni bilgilendir kutucuğunu işaretlemeyi unutmayın.