Yumurta Kapama Tarifi


 Bizim için yumurta vazgecilmez nimetlerden birtanesi.
Yumurtayı evlerimizden eksik etmeyiz degil mi.Zaten Girmediği yer yokki.
Omletini Ayrı Yaparız Peynirliside Harika  Olur. Melemeni ise Yumurtasız Düşünemem.
Pastalara  Keklere Hiç Girmiyorum zaten.
Kısacası Yumurta Olmazsa Olmazlardan.
Bugün ki Kahvaltınızda Haşlanmış yumurtayı birde böyle deneyin..Yumurta ve Tereyağının buluşmasıyla ortaya çıkan harika bir lezzet patlaması ortaya çıkıyor. İlk defa denedim bundan sonrada artık hep yaparım.
Farklı lezzetlerle tanışmak beni mutlu ediyor:)
Sizlerde Yapmak isterseniz.


 Malzemeler:
Kişi sayısına göre yumurta
Ben 3 tane yumurta dan yaptım.
1.5 Yemek kaşığı tereyağı
Pul biber
 karabiber
 tuz.

YAPILIŞI:
Yumurtaları katı kıvamda haşlıyoruz.
Uzunlamasına  ikiye kesiyoruz.
Tereyağını tavada eritin.
uzunlamasina kestigimiz yumurtaları tereyağı na kapatıyoruz.
Üzerine tuz karabiber ve pul biber serpin.
  tereyağı köpürünce  yaklaşık 1 dk  kadar sonra altını kapatıp sıcak servis yapıyoruz.
Yumurtayı Kapasakta mı Yesek Kapama sakta mı Yesek Diye Kendi Aramızdada Şakalasmayı Unutmayın
Afiyet olsun.


Yorum Bırakın
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Hiç yorum yok :

Yorumlarınıza gelecek cevabı takip etmek için beni bilgilendir kutucuğunu işaretlemeyi unutmayın.