Pişmaniye Kurabiye Nasıl Yapılır

Merhabalar 🤗
Çayın yanına çok yakışacak ağızda un gibi dağılan pişmaniye
 kurabiye tarifim var. Benim son bir ayda 6 kez yaptığım 
lezzetine doyum olmayan muhteşem bir kurabiye. Adından da anlaşılacağı üzere pişmaniye gibi ağızda yerken eriyip gidiyor. Bu güzel mi güzel tarifimi siz değerli takipçilerimle de paylaşmak istedim. Buyrun malzemeleri;

PİŞMANİYE KURABİYE TARİFİ;

Malzemeleri;

Yarım paket oda sıcaklığında margarin yada tereyağı (125) gr ( ben tereyağı kullandım)

1 çay bardağı nişasta


Yarım çay bardağı sıvıyağ 

1 çay bardağından 1 parmak eksik  pudra şekeri 

1 çay bardağı hindistan cevizi 

1 paket vanilya 

1 çay kaşığı kabartma tozu

Ölçülü şekilde önce 1 su bardağı un ilave edin.

Elle yuvarlanacak bir hamur kıvamına gelene kadar 

kontrollü şekilde  un eklemeye devam edin.

Yoğurma kabınıza önce oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını koyun. Sıvıyağını, pudra şekerini, nişasta ve pudra şekerini ekleyin.Elinizle hepsini karıştırın. Ünün içine kabartma tozu ve vanilyayı koyup önce 1 su bardağı un sonra kontrollü bir şekilde un eklemeye devam edin. 

Yumuşak bir hamur olmalı. Fazla un kurabiyeyi sert yapar.Hamur kıvama gelince hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlak şekil verip 150 derece fırında altı hafif pembeleşince üstü beyaz kalacak şekilde pişirin.

Piştikten sonra üzerini 1 çay bardağı Hindistan cevizi ve pudra şekerini karıştrıp bolca bulayın. 

Afiyet olsun.

Not; Kurabiyenin içine tercihe bağlı  dövülmüş fındık yada fındık ezmesi  koyabilirsiniz.






 

Yorum Bırakın
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 yorum :

Yorumlarınıza gelecek cevabı takip etmek için beni bilgilendir kutucuğunu işaretlemeyi unutmayın.