Pişmaniye Kurabiye Nasıl Yapılır
PİŞMANİYE KURABİYE TARİFİ;
Malzemeleri;
Yarım paket oda sıcaklığında margarin yada tereyağı (125) gr ( ben tereyağı kullandım)
1 çay bardağı nişasta
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağından 1 parmak eksik pudra şekeri
1 çay bardağı hindistan cevizi
1 paket vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu
Ölçülü şekilde önce 1 su bardağı un ilave edin.
Elle yuvarlanacak bir hamur kıvamına gelene kadar
kontrollü şekilde un eklemeye devam edin.
Yoğurma kabınıza önce oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını koyun. Sıvıyağını, pudra şekerini, nişasta ve pudra şekerini ekleyin.Elinizle hepsini karıştırın. Ünün içine kabartma tozu ve vanilyayı koyup önce 1 su bardağı un sonra kontrollü bir şekilde un eklemeye devam edin.
Yumuşak bir hamur olmalı. Fazla un kurabiyeyi sert yapar.Hamur kıvama gelince hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlak şekil verip 150 derece fırında altı hafif pembeleşince üstü beyaz kalacak şekilde pişirin.
Piştikten sonra üzerini 1 çay bardağı Hindistan cevizi ve pudra şekerini karıştrıp bolca bulayın.
Afiyet olsun.
Not; Kurabiyenin içine tercihe bağlı dövülmüş fındık yada fındık ezmesi koyabilirsiniz.
Nokta
YanıtlaSilZuperr
YanıtlaSilbasarili.like like..
YanıtlaSil