KIZILCIK (Kiren)REÇELİ
Kırmızı rengin cazibesi tartışılmaz bir gerçektir.
Kırmızı meyvelerden tutun da günlük hayatımızda kullandıklarımıza kadar. Hep bir gözalıcılığı vardır.
Meyve tezgahlarında da al benili olduğu içinde en çok satılan rağbet gören meyvelerde şüphesiz kırmızı olanlarıdır.
Kızılcık meyvesi çok aşinası olmadığımız bir meyve çeşidi olsada gören herkesin acaba tadı nasıldır diye meraktan da aldığı meyveler dendir. Yemesinden öte aldığım zaman reçelini ve kızılcık şerbetini yaparak tüketmeyi tercih ederim.Kızılcığın reçelini ısrarla yapmanızı tavsiye ederim. Muhteşem oluyor. Sizde ben gibi bol taneli be hafif ekşimsi reçelleri seviyorsanız tamda size göre bir reçel 👌👌👌
Kızılcık Reçeli Malzemeleri;
1kg çekirdekleri ayıklanmış kızılcık( kiren)
800grtoz şeker
1 su bardağı su
Çeyrek limon damlası
Kızılcık Reçeli Nasıl Yapılır;
Kızılcıkları yıkayıp çekirdeklerinden ayırın. Üzerine şekerini ve suyunu döküp 1 gün buzdolabında bekletin . Ertesi gün suyunu bırakan kızılcıkları önce orta hararetli kaynamaya başlayınca hafif altını kısıp kaynamaya bırakın.Kaynadıkça üzerinde köpüklere oluşacaktır. Tahta kaşık ile alıp reçel kıvamına gelince limonunu sıkıp altını kapatın. Afiyet olsun.
Very very good
YanıtlaSil