Pancarlı Pankek Nasıl Yapılır
Pankekin Malzemeleri:
- 🥞2 su su bardağı süt
- 🥞2 yemek kaşığı şeker
- 🥞2 yumurta
- 🥞1,5 su bardağı kadar elenmiş un(kıvamı:kek kıvamından biraz daha akışkan olacak )
- 🥞1 adet Kırmızı pancar ( rondoda püre yapılacak)
- 🥞2 yemek kaşığı zeytinyağı veya sıvıyağ
- 🥞1paket kabartma tozu
- 🥞1 paket vanilya
- 🥞Çay kaşığının ucu ile tarçın
- Arasına sürmek için; Nutella yada sürülebilir çikolata 🍫
HAZIRLANIŞI:
Pancarın kabuklarını soyup ve sütü blendır ile püre kıvamına getirin.
Yumurtayı ve şekeri mikser ile çırpın.
Pancar püresini yumurta ve şeker karışımına ilave edin
Sırasıyla diğer malzemeleri de ilave edin.
Ununu ilave etmeden önce eleyin.
Kek kıvamından biraz daha akışkan bir hamur olacak.
Isıtılmış krep tavasına kepçe ile aynı oranda dökün.
Üzerinde kabarcıklar oluşunca kekin yan tarafları hafif pembeleşince spatula yardımıyla hafifçe çevirin.
Tüm pankeklerinizi aynı şekilde pişirin.
Arasına sürülebilir çikolata sürüp afiyetle yiyin 😊
Meyve dilimleri ve nutella eşliğinde servis yapın.
Not:Biz pankeklerin üzerine nutella sürüp muz dilimleri koyup üzerine 1 kat daha pankek koyup o şekilde yedik.
Sizlerde güzel bir sunum yaparak yiyebilirsiniz.
Yapım Aşamalarını Ayrıntılı sekilde Sizler için fotoğraf ladım.
Itvs like bacon
YanıtlaSilGood
YanıtlaSil