Karnabahar Kızartması Tarifi

Karnabahar Kızartması Tarifi
BloggerImage
BloggerImage
Karnabahar Deyince Aklıma Önce Kızartması Geliyor.Sanırım Ailecek Kızartmasını Daha Çok Sevdiğimizden.Yemeği ise 2. Sırada yer alıyor . Bu sene Turşusunu da Yaptım . Havuçla 🥕 Karışık oda çok güzel oluyor. Denemenizi Tavsiye Ederim. Artık Karnabaharın Son Zamanları Alıp Yapabilirsiniz. Evet şimdi gelelim asıl tarifim olan karnabahar kızartmasına Tarifim diyorum çünkü sadece haşlanmış karnabaharı çırpılmış yumurtaya bulayıp yağda kızartıyorum.

Karnabahar Kızartması Malzemeleri;

1 küçük boy karnabahar 
3 yumurta ,yeterince tuz
Kızartmak için ; Sıvıyağ
Üzeri için; sarımsaklı yoğurt , nane pul biber

BloggerImage

Karnabahar Kızartması Nasıl Yapılır;

Öncelikle karnabaharları çiçek çiçek ayırıp 1 litre suyu kaynatıp haşlayın. 
3 yumurtayı iyice çırpın yeterince tuzunu ilave edip karnabaharları yumurtaya bulayın. 
Kızdırılmış sıvı yağda altını üstünü altın sarısı rengine gelene kadar kızartın. Üzerine sarımsaklı yoğurt dökerek servis yapın. Afiyet olsun 😋 


Yorum Bırakın
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Hiç yorum yok :

Yorumlarınıza gelecek cevabı takip etmek için beni bilgilendir kutucuğunu işaretlemeyi unutmayın.