Hamsi Kuşu (Sirke ve Sarımsak Soslu)


Havaların Soğumasıyla Balık Sezonu Çoktan Açıldı. Balık Tezgahlarında Çeşitler Çok Olsada Hamsinin Yeri Bende  Karadenizli Blogger Olarak Bambaşka ..

Hamsiyi Bu sefer bambaşka belki de bir çoğunuzun yemediği içinde sarımsak tuz ve sirke karışımından oluşan özel bir sos ile hazırladım.

Hamsi kuşu anlamı ise ;
Hamsilerin kılçık kısmı dahil içinin güzelce temizlenerek yıkanması ile 2 adet hamsisinin sosa bulanıp iç kısımlarının birbirlerine birleştirilerek mısır ununa bulanarak kızartılması anlamına geliyor.
Bu nefis soslu hamsi kuşunun tarifi ise ;

Hamsi Kuşu Malzemeleri;
Yarım kilo içi ve kılçıkları ayıklanmış hamsi
4 diş ezilmiş sarımsak 
1 çay bardağı sirke 
1 çay kaşığı tuz

Hamsi Kuşu Nasıl Yapılır;

Hamsileri güzelce yıkayıp tuzlayın.
Bir tabakta ezilmiş sarımsak ve sirke tuz ile sosunu hazırlayın.

Kılçıksız 1 tane hamsinin her terini sosa bulayın. 
Aynı şekilde 2. hamsiyi de sosa batırıp iç kısımları birbirine yapışacak  şekilde bastırın.

 Tüm hamsileri bu şekilde bitene kadar yapın.
 Kızdırılmış sıvıyağında altını üstünü kızartın.

 Afiyet olsun.



Yorum Bırakın
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 yorum :

Yorumlarınıza gelecek cevabı takip etmek için beni bilgilendir kutucuğunu işaretlemeyi unutmayın.