Muhallebili Tel Kadayıf Sarma



Kadayıf ile muhallebinin muhteşem uyumu ,ceviz ve fındığın verdiği muhteşem aromasını anlatmam mümkün değil. 

İnanılmaz hafif ve çok lezzetli bir sütlü tatlı. Şerbetli tatlı sevmeyenler için en iddialı tariflerden birtanesi olacağının garantisini şimdiden veriyorum. Deneyenler için şimdiden afiyet olsun 🤗

Muhallebili  Tel Kadayıf Malzemeleri ;
400gr tel kadayıf
1su bardağı iri dövülmüş ceviz
50 gr tereyağı
6yemek kaşığı toz şeker

Muhallebisi için:
3su bardağı süt
1,5 yemek kaşığı nişasta
3yemek kaşığı un
1, 5 Çay bardağı toz şeker
4yemek kaşığı labne peyniri yoksa eğer 3yemek kaşığı kadar süzme yoğurt
50gr tereyağı
Vanilya

Üzeri için ;1 su bardağı ceviz fındık karışımı
İsteğe göre çikolata sosu 

Muhallebili Tel Kadayıf Sarma Nasıl Yapılır:

Kadayıfları bıçak yardımıyla küçük parçalara ayıralım.
Tavaya Alıp üzerine cevizini,şekerini tereyağını ilave edip rengi altın sarısı olana karıştırın.Dikkat edinki yanmasın kadayıflar.

Bu arada kremasını  hazırlayın.
Tereyağı  vanilya ve labne dışındaki tüm malzemeleri derin bir Tencereye koyup muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırın.

Göz göz olmaya başlayan muhallebiye tereyağını vanilyayı ve labne peynirini koyup mikserle çırpın.

Kızarmış kadayıfların yarısını kelepçeli kalıba veya tepsiye koyup üzerine muhallebiyi döküp kalan kadayıfı da üzerine döküp buzdolabında 2 saat kadar dinlendirin.

Bıçak ile  uzun şeritler halinde kesip rulo şeklinde sarıp servis yapın. Afiyet olsun










Yorum Bırakın
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Hiç yorum yok :

Yorumlarınıza gelecek cevabı takip etmek için beni bilgilendir kutucuğunu işaretlemeyi unutmayın.