Kıymalı El Açması Börek
İster kahvaltıya isterseniz 5 çayınızın yanına çok yakışacak nefis puf puf kabaran yumuşacık tadına doyum olmayan çokta pratik bir şekilde yapabileceğiniz nefiss bir börek tarifim var sizler için...
İç malzemesini ister patatesli yada peynirli de yapabilirsiniz
Kıymalı Hamur El Açması Börek Malzemeleri;
2su bardağı su
Yeterince Tuz
Kulak memesi yumuşaklığına gelene kadar un
İç harcı için;
300 gr kıyma
2 adet orta boy soğan( yemeklik doğranmış)
Zeytinyağı, tuz ve baharat
İç harcı için;
300 gr kıyma
2 adet orta boy soğan( yemeklik doğranmış)
Zeytinyağı, tuz ve baharat
Nasıl Yapılır;
Un ,su, tuz ile kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuralım.
10 dk bekletip hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler yapın.
Oklava ile tatlı tabağı büyüklüğünde ince olacak şekilde açın.İçine soğanla kavrulmuş kıyma harcı koyup hamurun kenarlarını çay tabağı ile şekillendirerek kapatın.
Kızdırılmış bol yağda kızartıp servis yapın.
10 dk bekletip hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler yapın.
Oklava ile tatlı tabağı büyüklüğünde ince olacak şekilde açın.İçine soğanla kavrulmuş kıyma harcı koyup hamurun kenarlarını çay tabağı ile şekillendirerek kapatın.
Kızdırılmış bol yağda kızartıp servis yapın.
Afiyet olsun.
I like this.good job thank you
YanıtlaSil