Kıymalı El Açması Börek

BloggerImage


İster kahvaltıya isterseniz 5 çayınızın yanına çok yakışacak nefis puf puf kabaran yumuşacık tadına doyum olmayan çokta pratik bir şekilde yapabileceğiniz nefiss bir börek  tarifim var sizler için...
İç malzemesini ister patatesli yada peynirli de yapabilirsiniz 

Kıymalı  Hamur El Açması Börek  Malzemeleri;
2su bardağı su
Yeterince Tuz
Kulak memesi yumuşaklığına  gelene kadar un

İç harcı için;
300 gr kıyma
2 adet orta boy soğan( yemeklik doğranmış)
Zeytinyağı, tuz ve baharat
Nasıl Yapılır;
Un ,su, tuz ile kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuralım. 
10 dk bekletip hamurdan mandalina büyüklüğünde  bezeler yapın.
 Oklava ile  tatlı tabağı büyüklüğünde ince olacak şekilde açın.İçine soğanla kavrulmuş kıyma harcı koyup  hamurun kenarlarını çay tabağı ile şekillendirerek kapatın. 
Kızdırılmış bol yağda kızartıp servis yapın. 
Afiyet olsun.

Yorum Bırakın
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 yorum :

Yorumlarınıza gelecek cevabı takip etmek için beni bilgilendir kutucuğunu işaretlemeyi unutmayın.