Güveçte Mantarlı Tavuk Tarifi


Haftanın ilk gününden herkese merhabalar.
Bu akşam güzel ve gayet doyurucu bir yemek Güveçte Mantarlı Tavuk tarifim var . Yanında pilavla harika gidiyor. Ramazan ayında konuklarınıza ikram edebileceğiniz şahane bir yemek 
Malzemeleri ise; 
400 gr tavuk göğsü
300 gr kültürmantarı 
1 soğan 
1 tane yeşil biber
1 tane kırmızı biber
Yeterince domatesle biber  salçası
Zeytinyaği 
Tuz 
1su bardağı sıcak su
Üzeri için:
Kaşar peyniri  rendesi

Nasıl Yapılır;
Soğanları biberleri yağda yumuşayıncaya kadar pişirin. 
Salçasını ekleyip daha sonra küp doğranmış tavuk ve mantarları ilave edip güzelce kavurup sıcak suyunuda ekleyip 1 taşım kaynatıp altını kapatın.

Güveçlere  pay edip üzerine kaşar peynirini ilave edip üzerleri kızarınca ya kadar pişirin. 
AFİYET OLSUN.

Yorum Bırakın
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 yorum :

Yorumlarınıza gelecek cevabı takip etmek için beni bilgilendir kutucuğunu işaretlemeyi unutmayın.