Güveçte Mantarlı Tavuk Tarifi
Haftanın ilk gününden herkese merhabalar.
Bu akşam güzel ve gayet doyurucu bir yemek Güveçte Mantarlı Tavuk tarifim var . Yanında pilavla harika gidiyor. Ramazan ayında konuklarınıza ikram edebileceğiniz şahane bir yemek
Malzemeleri ise;
400 gr tavuk göğsü
300 gr kültürmantarı
1 soğan
1 tane yeşil biber
1 tane kırmızı biber
Yeterince domatesle biber salçası
Zeytinyaği
Tuz
1su bardağı sıcak su
Üzeri için:
Kaşar peyniri rendesi
Nasıl Yapılır;
Soğanları biberleri yağda yumuşayıncaya kadar pişirin.
Salçasını ekleyip daha sonra küp doğranmış tavuk ve mantarları ilave edip güzelce kavurup sıcak suyunuda ekleyip 1 taşım kaynatıp altını kapatın.
Güveçlere pay edip üzerine kaşar peynirini ilave edip üzerleri kızarınca ya kadar pişirin.
Salçasını ekleyip daha sonra küp doğranmış tavuk ve mantarları ilave edip güzelce kavurup sıcak suyunuda ekleyip 1 taşım kaynatıp altını kapatın.
Güveçlere pay edip üzerine kaşar peynirini ilave edip üzerleri kızarınca ya kadar pişirin.
AFİYET OLSUN.
Bu tarifi beğendim güzel paylaşım.
YanıtlaSilMmmm it's same delicius..
YanıtlaSilTrès bien
YanıtlaSil