İncir Reçeli Tarifi
İncir reçeli nefis olur. Lokum kıvamında o kendine has aroması ise inanılmaz güzeldir. Şimdi incirin zamanıyken bu lezzetten mahrum kalmayın bence . Oldukça kolay yapılışı sonrasında ise kahvaltı sofralarınızın gözbebeği olacağına garanti veriyorum.
İncir Reçeli Malzemeleri;
1 kg orta yumuşaklıkta sarı incir
Yarım su bardağı su
750 gr toz şeker
1 yemek kaşığı limon damlası
İncir Reçeli Nasıl Yapılır;
Öncelikle incirleri yıkayıp kabuklarını soymadan sap kısımlarını kesin.
Üzerine şekerini ve suyunu ilave edin.
Geceden sabaha kadar buzdolabında yada serin bir yerde bekletin.
Ertesi gün Ocağa koyup önce hararetli kaynamaya başlayınca orta sıcaklıkta reçel kıvamına gelene kadar pişirin. İstediğiniz yoğunluğa gelen reçelinize limonunun sıkıp bir taşım daha kaynatıp ocağın altını kapatın. Reçeliniz soğuyunca afiyetle yiyebilirsiniz.
Şimdiden afiyet bal şeker olsun.
İşte bu benim favori reçelim...mmm nefiz gözüküyor..
YanıtlaSilBu reçele bayılıyorum işte.benim favorimm.
YanıtlaSilCh bin sehr glücklich mit der feigenmarmelade.. danke ..:-)
YanıtlaSilGuzel olmuş iyi is��♂️
YanıtlaSilBaylilyorum bu recelle.cok hos olmus.
YanıtlaSilJe pense que c est meilleur reçete pour mermelade.merci a vous et bon a petite..
YanıtlaSil