Kara Lahana Nasıl Yapılır

BloggerImage
Karadeniz'in Yöresel Yemeklerindendir Kendileri. Çokta Lezzetli olur  yemeği.Benim Yaptığım Hali Benim damak tadıma en uygun olanı. Bizde Batı Karadenizli  olduğumuz için  evimizde ara ara pişer üzücü tarafı sadece benim sevmem. Bizimkiler ağzına sürmedi 🤔 
Ne yapalım benyerim hepsini komşularımda alır nasibini  Tarif gelsin hemen belki sizlerde tadını merak edip yapmak istersiniz 😉 

Kara Lahana Yemeği Nasıl Yapılır; 

Malzemeler; 1 bağ kara lahana 

1 su bardağı haşlanmış barbunya.
1çay bardağı bulgur domates ve biber salçası. 

2 adet kırmızı biber. 

1 adet büyük boy soğan yada pırasa. 

Öncelikle 1 bağ lahana incecik kıyılır Kaynayan Az su ile hafif haşlanır hemen soğuk suyun altına tutulup sıkılır . 1 adet  büyük boy soğan varsa pırasada olur( ben pırasa da kullandım) 2 adet kapya kırmızı biber 1 yemek kaşığı biber salçası 1 yemek kaşığı domates salçası ile kavrulur. Sonra haşlanmış barbunya ve sıkılan lahanalar ilave edilip kavrulur. Üzerine bulgur konup ve üzerine çıkacak kadar sıcak su ilave edilip lahanalar yumuşayana kadar pişirilir Acı seviyorsanız pul biber ile servis edilir 

Afiyet olsun

BloggerImage
 
Yorum Bırakın
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 yorum :

  1. Karadeniz bölgesinin yöresel yemeği, Karadenizli olmama rağmen sevemediğimntek yemekndiyebilirim .e nediyim desenlere afiyet olsun .Elinize sağlık..

    YanıtlaSil
  2. Begendim bu yoresel yemegi.

    YanıtlaSil

Yorumlarınıza gelecek cevabı takip etmek için beni bilgilendir kutucuğunu işaretlemeyi unutmayın.