Karadeniz'in Yöresel Yemeklerindendir Kendileri. Çokta Lezzetli olur yemeği.Benim Yaptığım Hali Benim damak tadıma en uygun olanı. Bizde Batı Karadenizli olduğumuz için evimizde ara ara pişer üzücü tarafı sadece benim sevmem.
Bizimkiler ağzına sürmedi 🤔
Ne yapalım benyerim hepsini komşularımda alır nasibini Tarif gelsin hemen belki sizlerde tadını merak edip yapmak istersiniz 😉
Kara Lahana Yemeği Nasıl Yapılır;
Malzemeler; 1 bağ kara lahana
1 su bardağı haşlanmış barbunya.
1çay bardağı bulgur domates ve biber salçası.
2 adet kırmızı biber.
1 adet büyük boy soğan yada pırasa.
Öncelikle 1 bağ lahana incecik kıyılır Kaynayan Az su ile hafif haşlanır hemen soğuk suyun altına tutulup sıkılır . 1 adet büyük boy soğan varsa pırasada olur( ben pırasa da kullandım) 2 adet kapya kırmızı biber 1 yemek kaşığı biber salçası 1 yemek kaşığı domates salçası ile kavrulur. Sonra haşlanmış barbunya ve sıkılan lahanalar ilave edilip kavrulur. Üzerine bulgur konup ve üzerine çıkacak kadar sıcak su ilave edilip lahanalar yumuşayana kadar pişirilir Acı seviyorsanız pul biber ile servis edilir
Afiyet olsun
Karadeniz bölgesinin yöresel yemeği, Karadenizli olmama rağmen sevemediğimntek yemekndiyebilirim .e nediyim desenlere afiyet olsun .Elinize sağlık..
YanıtlaSilBegendim bu yoresel yemegi.
YanıtlaSil