Şakşuka Tarifi

BloggerImage BloggerImage
Meze denince ilk akla gelenlerden birtanesi hiç şüphesiz Şakşukadır. En lezzetli mezelerden birtanesi olan şakşuka bizim mutfağımızın vazgeçilmezlerinden.Sizde eğer benim gibi patlıcan seviyorsanız bu  mezenin aşinası olacağınızın garantisini şimdiden veriyorum. 
Şöyle tazecik fırından yeni çıkmış ekmeği bandırıp bandırıp yiyeceksinki tadına öyle varacaksın. 
  • Şakşuka malzemeleri;
    6 adet patlıcan 
    Kızartmalık yağ 

    Sosu için:

    4 adet sivri biber

    4 soğan 4 adet orta boy domates 1,5 yemek kaşığı salça 3 diş sarımsak Yapılışı;
    Patlıcanları alacalı soyup küp küp doğrayın. 20 dk kadar tuzlu suda bekletin.
    Patlıcanları bekletirken sos için soğanı ve sarımsakları yemeklik doğrayın. 

    Yeşilbiberleri ve domatesleri minik minik doğrayın.
    Yağı tavaya dökün ve kızdırın. Süzüp kuruladığınız patlıcanları kızartın ve havlu kağıt serilmiş tabağa alın.
    Tavadaki fazla yağı döküp soğanı ve sarımsakları bir miktar tuz ekleyerek soteleyin, biberi ekleyip 1 dakika kadar sotelemeye devam edin.
    Salçayı ekleyip 1 dakika kadar kavurun. Domatesleri ekleyip 2-3 dakika soteleyin.
    Son olarak su ve tuzu ekleyip sosu suyunu çekinceye kadar pişirin.
    Patlıcanları servis tabağına alın, üzerine hazırladığınız sosu dökün ve servis yapın.
    Not: 1-2 saat dinlendirirseniz daha lezzetli olacaktır.

Yorum Bırakın
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 yorum :

Yorumlarınıza gelecek cevabı takip etmek için beni bilgilendir kutucuğunu işaretlemeyi unutmayın.