Antep Tava Tarifi


Antep'in yöresel lezzetlerinden Birtaneside Antep Tava İnanılmaz lezzetli olur. Annecim bizim için Antep'e  onları ziyarete gidince yaptırmış çokta güzel olmuştu. Aslen Antepli değiliz ancak geçici olarak Annemler Oradalar. Bizde Antep'in yöresel yemeklerini hem tadıp Hemde öğrenme fırsatı bulduk. Bizim için de artısı bu oldu. Evet gelelim malzeme listemize;
Antep Tava Malzemeleri;
500 gr kuzu kuşbaşı eti
2 adet Patlıcan
2 adet kabak
3 adet yeşil biber
3adet kırmızı kapta biber
3 adet patates
3 adet domates
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı tatlı acı biber salçası 
1,5 çay bardağı su
Yeterince tuz
1 çay bardağı sıvıyağ
Antep Tava Nasıl Yapılır;
Öncelikle Tüm Malzemeleri Küp Küp doğrayın. Yuvarlak tepsiye tüm Malzemeleri koyup etinizide ekleyip elinizle iyice harmanlayın.Yakınınızda fırın varsa odun Ateşi'nde pişirtin. Yoksa 200 derece Fırında sebzeler ve etler yumuşayana kadar pişirin. Afiyet olsun.



Yorum Bırakın
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 yorum :

  1. Cook iştah acıcı görünüyor en yakın zamanda deneyecegim

    YanıtlaSil
  2. Antep tavayi evde hazirlayacksin ama taş fironfa pisirteceksin .o zaman yemedw yaninda yat iste
    elinize saglik.

    YanıtlaSil

Yorumlarınıza gelecek cevabı takip etmek için beni bilgilendir kutucuğunu işaretlemeyi unutmayın.