İç Harcı için;peynir ve maydanoz
Ilık sütü,şekeri mayayı yoğurma kabımıza koyup biraz bekletiyoruz. Sonra sırasıyla sıvıyag,yumurta,madensuyu ve tuz koyup yavaş yavaş unu ilave ederek yumuşak bir hamur elde ediyoruz. Kabımızı Streçleyip 1 saat mayalanmaya bırakıyoruz. Mayalanan hamuru iki beze yapıp merdane ile uzun bir hamur açıyoruz çok ince olmayacak ince şeritler kesip külah kalıplara sarıyoruz. Yaklaşık 30.40 dkk kadar tepside mayalandırıp üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 190 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Soğuyunca külahları çıkarıp içine hazırladığımız içten koyup susama batırıyoruz.Afiyet olsun
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Kategoriler
ANA YEMEKLER
BAKLİYAT YEMEKLERİ
BALIK YEMEKLERİ
BİTKİ ÇAYLARI
BÖREKLER
ÇAY SAATİ
ÇOCUKLAR İÇİN YEMEKLER
ÇORBALAR
DİYETLER
DOĞUM GÜNÜ PARTİSİ
DOLMALAR SARMALAR
EKMEKLER
ETLİ YEMEKLER
EV YAPIMI ÜRÜNLER
FAYDALI BİLGİLER
GARNİTÜRLER
GÜZELLİK ÖNERİLERİ
HABER ZAMANI
HAMUR İŞLERİ
İÇECEKLER
KAHVALTILIKLAR
KEK-PASTALAR
KEKLER
KIŞ HAZIRLIKLARI
KÖFTELER
KURABİYELER
MAKARNALAR
MEYVELİ TATLILAR
MİNİK TATLAR
MUFFİNLER
MUTFAĞIMIN CİCİLERİ
PASTALAR
PİDELER
PİLAVLAR
PİZZALAR
POĞAÇALAR
REÇELLER
SALATALAR
SALATALAR VE MEZELER
SEBZE YEMEKLERİ
Sizden Gelenler
SÜTLÜ TATLILAR
ŞERBETLİ TATLILAR
TARTLAR
TATLI KURABİYELER
TATLILAR
TAVUK YEMEKLERİ
TUZLU KURABİYELER
YÖRESEL YEMEKLER
YUMURTALI YEMEKLER
SON TARİFLER
[recentposts]
Yorum Bırakın
Hiç yorum yok :
Yorumlarınıza gelecek cevabı takip etmek için beni bilgilendir kutucuğunu işaretlemeyi unutmayın.