Bayatlamayan Poğaça Tarifi

Bir gün önceden misafiriniz gelecekse eğer ,ertesi gün bile aynı tazeliğini koruyacak nefiss YUMUŞACIK bir poğaça tarifimi var buyrun;


💟🌿Bayatlamayan Poğaça🌿💟

💟1.5 su bardağı ılık süt
💟1 paket yaş maya
💟1 yemek kaşığı toz şeker
💟1 tatlı kaşığı tuz
💟Yarım su bardağı maden suyu
💟1 su bardağı sıvıyağ
💟3 yemek kaşığı yoğurt
💟2 yumurta (sarısı üzerine )
💟Aldığı kadar un
💟🌿Yapılışı🌿💟
Yoğurma kabına süt,maya,şeker koyup mayanın erimesi sağlanır. Daha sonra yoğurt,sıvıyağ,maden suyu tuz ilave edilip karıştırılır. Un yavaş yavaş ilave edilerek hafif ele yapışan yumuşak bir hamur elde ediyoruz. Hamuru streç filmle sararak 1 saat mayalandırıyoruz.
Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler koparıp içine koyup yuvarlayıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye diziyoruz. Mutlaka bir saat daha mayalandırmalıyız. Üzerine yumurta sarısı sürüp çizikler atıp çörekotu susam serpip önceden ısıtılmış 190 derecede üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Yumuşacık oldular şiddetle tavsiye ediyorum.bu güzel tarif için mutfak_askimm teşekkürler

İNSTAGRAMDAN takip edebilirsiniz 

Yorum Bırakın
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 yorum :

  1. Bayatlamayan poğaça ilginç bir tarif.deneyeceğim.elinize sağlık.

    YanıtlaSil

Yorumlarınıza gelecek cevabı takip etmek için beni bilgilendir kutucuğunu işaretlemeyi unutmayın.