Ağlayan Kek Tarifi
MALZEMELER
Keki icin gerekenler
4 tane oda isisinda yumurta
1 su bardagi seker
Yarim cay bardagi süt
2 yemek kasigi siviyag
1 cay bardagi kakao
1 bucuk su bardagi un
1 tane vanilya
1 tane kabartmatozu
Keki pisirdikten sonra islatmak icin 1 bucuk su bardagi soguk süt
Üzerine koymak icin 1 paket kremsanti.Üstünde yazdigi gibi hazirlayin.
Üzerine dökecegimiz cikolata sos icinde gereken malzemeler
Not..istiyenler hazir paket cikolata sosu kullanabilir.
1 su bardagi süt
1 su bardagi su
1 cay bardagi seker
1 yemek kasigi un
2 yemek kasigi kakao
HAZIRLANISI
Ilk önce keki yapalim.Cirpma kabina yumurtayla sekeri koyup iyice cirpin.Köpürecek ve rengi acilmasi gerekiyor.Sonra vanilya siviyag sütü koyun cirpin.Kuru malzemeleri kakao un kabartmatozunu eliyerek ekleyin.Tekrar kisaca cirpalim.Siviyagla yagladigimiz kare borcami yuvarlak borcamda olur kek harcini dökün esit sekilde yayin.Yere 2 3 kere vurun kekimiz düm düz sekilde pissin.Firini 170 derecede alt üst ayarda acalim isinsin.Keki sicak firina koyalim pisirelim kürdan testi yapin temiz cikinca cikarin.Ben borcamda yapinca firinin alt rafina koyarim cünkü alti iyi pismez.Sizde buna dikkat edin lütfen.35 dk benim firinda kekim pisti.Keki firindan cikarip 20 dk bekletin ilk sicakligi ciktimi kürdanla delelim,1 bucuk bardak soguk sütü yavas yavas dökerek keki islatalim.Artik kekimizi sogumasi icin kenara alalim.
Cikolatali sos icin gereken malzemelerin hepsini tencereye koyun cirparak ocakta pisirin.Kaynadigi gibi ocaktan cekin arada karistirarak sogutun.Eger karistirmazsaniz üstü kabuk tutar.
Krem santiyi üstünde yazdigi gibi 200 ml soguk sütle cirpin.
Soguyan kekin üstüne krem santiyi yayin üstüne iyice sogumus cikolata sosu dökün.
Afiyet olsun
Bu güzel tarif için Tesekkürler
Takip için👇👇👇
Kreması özellikle çok nefis bende yapmak istiyorum ancaknkekinin kıvamı ni tutturmak zor iŞ...
YanıtlaSilgörünüş olarakta tat olarakta harika.çocuklar bayıldı bu tarife teşekkür ederim emel hanım. elinize emeğinize sağlık.
YanıtlaSilHarika gorunuyorr.tebrikler.
YanıtlaSil