Köy Ekmeği Tarifi
Ev Yapımı Ekmekler Tek kelime ile nefis oluyor kesinlikle yapılmalı afiyetle de yenmeli. Şiddetle öneriyorum.Pişerken Mis gibi kokusu evin herköşesini sarıyor doğal mis gibi taptaze kendi ellerimizden ekmek yemenin keyfi gibiside yok haftada iki kez üst üste Yaptım . Her ikisininde fotoğrafını paylaştım.unumun yarısını tam buğday unu kullanarak Yaptım. Sade undan da yapabilirsiniz.Sağlıklı ve daha Besleyici olması açısından tam buğday ununu tercih ediyorum
Köy Ekmeği Malzemeleri;
🍞1su bardağı ılık süt
🍞4su bardağı ılık su
🍞1paket instant maya yada yaşmaya
🍞2tatlı kaşığı şeker
🍞yarım çay bardağı zeytinyağı
🍞Yeterince tuz
🍞1kg un (
(hamurun kıvamı ele yapışacak kıvamda olacak unu azar azar koyulacak.)
Köy Ekmeği Nasıl Yapılır;
Yoğurma kabınına mayayı ve şekeri koyun. Üzerine ılık suyu dökün. Mayayı elinizle iyice eritin. Ununu ve tuzunu koyun.unu yavaş yavaş koyun ki hamur çok cıvık olacak.(kek kıvamından biraz daha yoğun Olmalı ) elinize yapışacak. Hamuru 1 saat mayalanmaya bırakın. Kelepçeli kalıbı en büyük boyunu yağlayıp unlayıp hamurun hepsini döküp üzerindede un Serpip önceden ısıtılmamış 180 derece Fırında pişirin.Afiyet olsun.
Dogal lezzetli ve saglikli.3 u bir arada.emege saygi
YanıtlaSilÇok begendim
YanıtlaSilC'est complatement natural.bienn
YanıtlaSilGüzell..
YanıtlaSil