TAMDA benim damak tadıma uygun. Aman Allah'ım bu ne böyle bu ne güzellik yemede bak sadece doyarsın of of Emine hanımcım ellerinize sağlık en yakın zamanda yapıcam bende .
FIRINDA ISPANAKLI BİFTEK
Malzemeler
1 kg ıspanak
600g biftek
1 tane soğan
3-4 tane patates
2-3 yemek kaşığı küçük küp küp doğranmış kırmızı biber ( yazdan doğrayıp dondurucuya koyduklarımı kullandım )
2 yemek kaşığı tereyağı
Tuz , karabiber
1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
Yapılışı
1. Bifteklerinizi akşamdan biraz yoğurt veya süt ile , zeytinyağı ve sevdiğiniz baharatlarla marine edip buzdolabına kaldırın. Marinede bekletilmiş etleriniz çok daha çabuk pişecek ve lezzetli olacaktır.
2. Etlerinizi kızartmaya başlamadan önce patateslerinizi soyup küp küp doğrayın ve haşlanması için ocağa alın.
3. Bu arada ıspanaklarınızı sirkeli suda bekletip iyice yıkayın. Ispanaklarınızın yaprak kısımlarını ince ince doğrayıp soğan ve biber ile birlikte bir yemek kaşığı tereyağında çok az soteleyin. Yani sadece ıspanaklar kendi içinde sönene kadar.
4. Artık bifteklerinizi kızartmaya başlayabilirsiniz. Etlerinizi çok az yağda iyice pişirin ve borcama alın.
5. Üzerine sotelediğiniz ıspanaklarınızı eşit şekilde dağıtın.
6. Patatesleri patates ezeceği ile veya rendeleyerek püre haline getirin. Bir yemek kaşığı tereyağını eritip pürenize ilave edin ve iyice karıştırın.
7. Sonrasında patates püresini ıspanaklarınızın üzerine yayın. Son olarak rendelenmiş kaşarı üzerine serpiştirip ısıtılmış fırında üzeri kızarana dek pişirin.
ne fırında ıspanaklı bifteği ablacım.bifteğin kilosu olmuş 70-80 tl ,hem ıspanağa fırına hiç gerek yok ,sen bifteği tencereye koy o kendi yemek olur zaten. ::) yinede iyi tarif.emeğinize sağlık. biftyek alırsam deneyeceğim.
YanıtlaSilhoş güzel bir lezzet.tavsiye ederim.elinize sağlık
YanıtlaSilgüzel paylaşım olmuş.elinize sağlik.
YanıtlaSilJe préféré sans chees.merci
YanıtlaSilBayıldım bubtarife çok pratik
YanıtlaSilè delizioso, buona fortuna
YanıtlaSilDanke schun.
YanıtlaSilLike like like.:))
YanıtlaSil