Ev Yapımı Çerkez Peyniri Tarifi
Evde yapılan her şey mi güzel olur.Bırakalım artık hazır ürünler katkılı ürünler almayı evimizde mis gibi tertemiz koşullar ortamında çocuklarımıza kendimize en doğalından peynirler ekmekler, kekler, yoğurtlar yapıp hem çocuklarımız hemde biz Afiyetle yiyelim. İçimiz rahat olur en azından acaba içinde hangi katkı maddesi var diye düşünmeden rahatça yiyebiliriz.
Taptaze mis gibi süt kokan peynirimiz yemeye hazır. Tadı köy peyniri Tadında oluyor. Ben tuz koymadım içine isterseniz biraz koyabilirsiniz . Sütçümden Aldığım 5 lt sütümü kaynatırken içimden de sıcacık 1 bardakta taze taze sıcacık içerim diye düşünürken sütümün kesildiğini görünce açıkçası üzüldüm . Ne yapsam diye düşünürken Oğluma kahvaltısında taze sütü kendim Limonla kestirerek yapıyordum peynirini.(aslında lor gibi oluyor)Aynı şekilde süt kesilince bende ev Yapımı çerkez peyniri yapayım dedim.Çokta güzel oldu. Üzerine birde bal sürdümü KAHVALTIDA harika oluyor. Ben bu Yazımı Yazarken mayalandırdığım ekmek hamurumunda mayası geldi fırına girmek için beni bekliyor. İlerleyen günlerdede inşALLAH paylaşacağım YAPIM AŞAMALARI ile şimdi gelelim tarifimize ;
Çerkez Peyniri Malzemeleri;
5 lt günlük
1 limon suyu(sütü kestirmek için)
İsteğe göre biraz tuz
Evde Çerkez Peyniri Nasıl Yapılır;
Öncelikle sütümüzü kaynatalım. Sütümüz kaynayınca içine limon suyunu sıkalım.Süt kesilmeye başlayacak. Kesilen sütün rengi artık hafif yeşilimsi olacak . Sonra süzgeç yardımıyla süzelim. Temiz bir tülbente aktarıp ağzını iyice bağlayıp geceden sabaha kadar bekletelim. Sabah mis gibi süt kokan peynirimiz hazır.
Afiyet olsun.
Not; Benim sütüm kendiliğinden kesildi.ancak siz normal sütü tarif ettiğim gibi yaparak aynı peynirden yapabilirsiniz.
Evde peynir yapimi cok saglikli tebrikler
YanıtlaSil