Açma Tarifi

 

Açmayı kim sevmezki ben bayılırım Hemde böyle iştah açıcı Görünüyorsa kimse hayır diyemez yanında birde çay varsa tamamdır.  Buyrun bu güzel açmalardan sizde yapmak isterseniz yapılışına gözatabilirsiniz 


AÇMA tarifi ve Malzelmeleri;

Malzemeler 🌸1 kg un
🌸2 su bardağı süt
🌸1 çay bardağı sıvı yağ
🌸2 tane yumurta , 1 tanesinin sarısını üzeri için ayırın
🌸2 tatlı kaşığı tuzu
🌸3yemek kaşığı şeker
🌸 bir bucuk paket instant kuru maya 🌸gerektiği kadar su

Arası için:
🌸200 g yumuşak tereyağı

Yapılışı
1. Önce unu eleyerek derin bir yoğurma kabına alın. Ortasına büyük bir çukur açarak bütün sıvı malzemeyi , şekeri ve hamur mayasını koyup iyice karıştırın. Etraftaki unun üzerine tuzu serpin ve yavaş yavaş ortadaki sıvı malzeme ile birleştirerek pürüsüz yumuşak bir hamur yoğurun. Hamurun üzerini streç folyo ile kapatın ve mayalanması için ilik bir ortama koyun. 
2. Mayalanan hamurunuzu büyük bir ceviz büyüklüğünde bezelere bölün ve üzerlerini kapatarak bir 10-15 dk daha dinlendirin. 
3. Sonra bezeleri yağladığınız parmaklarınızı kullanarak aça bildiğiniz kadar daire şeklinde acın. 
4. Açmış olduğunuz bezelere bolca tereyağı sürerek rulo şeklinde sarın ve kendi etrafında döndürerek açma şeklini verip fırın tepsisine alın. 
5. Son olarak yumurta sarısına 1 yemek kaşığı süt koyup karıştırın ve üzerlerine sürün. Arzu ederseniz susam çörek otu serpiştirerek , 200 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarana dek pişirin. 

 Bu güzel tarif için tesekkürler @emineninsofrasi ( instagramda takip Edebilirsiniz https://www.instagram.com/emineninsofrasi/

Yorum Bırakın
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Hiç yorum yok :

Yorumlarınıza gelecek cevabı takip etmek için beni bilgilendir kutucuğunu işaretlemeyi unutmayın.