Tarhana Çorbası Tarifi
Bizim oraların klasik kış çorbasıdır tarhana.Kışın vazgeçilmez çorbamızdır.Hem sadesini Hemde içine kıyma koyarak(bu tarifimdeki gibi) yaparız.Bu Tarhanamı canım Annem yaptı bizim için . Bende çocuklara şifa niyetine haftada 2 kez yapar yediririm.Bizde ailecek çok severiz.Bazı yörelerin tarhanası farklıdır Kahramanmaraş tarhanası vardır Frik derler hem Çorbası yapılır Hemde Çerez olarak tüketilir. Onun Tadı farklıdır biraz daha ekşi olur ve buğdaydan yapılır. BEn kendi tarhanamızı daha çok seviyorum. Damak Tadım küçüklüğünden beri ona alıştığı için de olabilir.
Malzemeler;
2 Çorba kaşığı toz tarhana
1yemek kaşığı salça
1 avuç kıyma
Yeterince su
Zeytinyağı Tereyağ (yeterince)
Tarhana çorbasının Yapılışı;
Öncelikle tencereye kıymayı ve zeytinyağını koyun. Kıymanın rengi dönene kadar kavurun. 2 yemek kaşığı kadar toz tarhanadan koyup Birazda salça ekleyip kavurun. Soğuk suyunu ilave edip pütür kalmayacak şekilde kaynayamaya kadar karıştırın. Kaynamaya başlayınca 5 dk tutup Altını Kapatın . İsteğe göre 1 tatlı kaşığı Kadar'da Tereyağ koyun. Çorbanın sıcağı ile eriyip lezzet katacaktır. Çorbanız hazır afiyet osun
AYRINTILI YAPIM AŞAMALARI
Her bölgenin tarhana çorbası farklılıklar gösterebiliyor.Zira kahramanmaraş yöresinin tarhana çorbası çok farklı. Sizin tarifiniz Karadeniz bölgesine ait sanırım..elinize sağlık
YanıtlaSilBayılırım tarhana çorbasına superr��
YanıtlaSilThis soup is superr
YanıtlaSil