En Güzel Meyveli Yaş Pasta Nasıl Yapılır
MEYVELİ YAŞPASTA
Merhabalar bugün sizlere hafif mi hafif lezzetli mi lezzetli harika bir meyveli pasta tarifi vermek istiyorum.Misafirlerinize ve ailenize enfes pastalar yapmak ister misiniz? Bunun için yumuşacık bir kek ve lezzetli bir pasta olması için bazı püf noktalarını bilmemiz gerekmektedir. Pandispanya ile yapılan pastalar normal kek ile yapılanlardan daha çok beğenilmektedir. Pandispanya çok un istemez. Yani ne kadar un koyarsanız o kadar kekiniz sert olur. Bu nedenle daha yumuşak bir kek için kıvamını bilmek önemlidir.Ben hafif oldugu için cok severim meyveli yaspastayı.sizlerede tavsiye ediyorum.
Pandispanya Kek Malzemeleri
2 çay bardağı toz şeker
4 tane yumurta
yarım kahve fincanı su
2 çay bardağı un
1 çilmik kadar tuz
1 paket kabartma tozu
4 tane yumurta
yarım kahve fincanı su
2 çay bardağı un
1 çilmik kadar tuz
1 paket kabartma tozu
1paket vanilya
Pandispanya Kek Tarifi
Pandispanya kekimiz yapmaya başlarken önce yumurtaları karıştırma kabına kıralım ve üzerine şeker ilave edelim. Mikser yardımı ile önce düşük sonra yüksek devirde çırpalım. Krema kıvamına gelen ve şekerin erimesi ile içerisine sıvıyağ ve tuz ekleyelim çırpalım. En son un ve kabartma tozunu ilave edelim ve iyice boza kıvamına gelinceye kadar çırpmaya devam edelim. Yağlanmış tepsiye hamuru dökelim ve 175 derece fırında 25 dakika pişirelim. Hafif kızaran ve kabaran kekimiz pişince fırından çıkaralım ve kullanmak üzere soğumasını bekleyelim. Afiyet olsun.
Kreması için:
2 su bardağı sut 1 yemek kaşığı un 1 yemek kaşığı nişasta 1yumurta sarısı damak tadiniza göre şeker vanilya(kıvamı yoğun olursa süt ile açabilirsiniz.
Pandispanya Kek Tarifi
Pandispanya kekimiz yapmaya başlarken önce yumurtaları karıştırma kabına kıralım ve üzerine şeker ilave edelim. Mikser yardımı ile önce düşük sonra yüksek devirde çırpalım. Krema kıvamına gelen ve şekerin erimesi ile içerisine sıvıyağ ve tuz ekleyelim çırpalım. En son un ve kabartma tozunu ilave edelim ve iyice boza kıvamına gelinceye kadar çırpmaya devam edelim. Yağlanmış tepsiye hamuru dökelim ve 175 derece fırında 25 dakika pişirelim. Hafif kızaran ve kabaran kekimiz pişince fırından çıkaralım ve kullanmak üzere soğumasını bekleyelim. Afiyet olsun.
Kreması için:
2 su bardağı sut 1 yemek kaşığı un 1 yemek kaşığı nişasta 1yumurta sarısı damak tadiniza göre şeker vanilya(kıvamı yoğun olursa süt ile açabilirsiniz.
Süslemesi icin: mevsım meyveleri
Yaz mevsimine uygun güzel bir yaş pasta.yaz meyveleri ile birlikte nefis olur
YanıtlaSilBense deneyeceğim bu yaş pastayı.hem göze hemde damağa hitap ediyor...:))
Gizel paylasim
YanıtlaSilSüper tarif çok beğendim bizzat denedim.on üzerinden on verdim ��
YanıtlaSilMmm good good.super
YanıtlaSil