Fırında Kıymalı Patates Oturtması

Merhabalar ;
bugün yine güzel bir ana yemek tarifi vermek istiyorum sizlere Biz  patates ve kıymanın girdiği her yemeği  çok seviyoruz.bu yemekte onlardan Birtanesi ve  inanılmaz lezzetli oluyor. bence gayet te pratik bir tarif. Ben toplamda 1saat içerisinde yapıp yedim. Sizlerde not Alıp bir gün muhakkak deneyin. Çok seveceksiniz tadını.
Malzemeler: 
1 kg patates 
Patatesi Kızartmak için : sıvıyağ
Kıyma harcı için;
(300gr orta yağlı kıyma
1adet orta boy soğan 
2adet sivri biber 
4 adet Domates( 2 tanesi kıymalı harcın içine rendelenecek.diğerleri Yemeğin üzerine halka şeklinde dizelecek.
1yemek kaşığı dolusu domates salçası
1tatlı kaşığı biber salçası 1, 5su bardağı sıcak su , zeytinyağı 
Pulbiber, karabiber, kimyon , 
yeterince tuz kıymalı harca konulacak)


Yapılışı:
 Öncelikle patatesleri soyalım halka halka doğrayalım .Fritözde veya tavada kızartalım.patatesler kızarırken kıymalı harcımızı hazırlayalım. Sonra küp küp yemeklik  soğanları yeşil biberleri doğrayalım .yeterince zeytinyağında hafif kavuralım kıymayı ilave edip kıymanın  rengi dönene kadar kavurma işlemine devam edelim domates rendesini ,salçasını ve suyunu koyup bir taşım kaynatalım.Son olarak baharatlarınıda ilave edip hacımızın altını kapatalım isteğe göre harca kıyılmış maydanoz da ekleyebilirsiniz. Herhangi bir tepsiye veya borcama bir sıra kızarmış halka patates dizin.  Üzerine kıymalı harç koyun tekrardan patates kıymalı harç olarak malzeme bitene kadar devam edin eğer yemeğin suyu sizin için yetersizse biraz daha salçalı sos hazırlayıp yemeğin üzerine döküp halka domates koyup önceden ısıtılmış fırında  domatesler pişinceye kadar tutun. Afiyet olsun.
NOT:
Ben çok sulu sevmiyorum. Siz daha sulu isterseniz suyunu arttırabilirsiniz.AFİYET OLSUN





Yorum Bırakın
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 yorum :

Yorumlarınıza gelecek cevabı takip etmek için beni bilgilendir kutucuğunu işaretlemeyi unutmayın.