Fırında Kıymalı Patates Oturtması
Merhabalar ;
bugün yine güzel bir ana yemek tarifi vermek istiyorum sizlere Biz patates ve kıymanın girdiği her yemeği çok seviyoruz.bu yemekte onlardan Birtanesi ve inanılmaz lezzetli oluyor. bence gayet te pratik bir tarif. Ben toplamda 1saat içerisinde yapıp yedim. Sizlerde not Alıp bir gün muhakkak deneyin. Çok seveceksiniz tadını.
Malzemeler:
1 kg patates
Patatesi Kızartmak için : sıvıyağ
Kıyma harcı için;
(300gr orta yağlı kıyma
1adet orta boy soğan
2adet sivri biber
4 adet Domates( 2 tanesi kıymalı harcın içine rendelenecek.diğerleri Yemeğin üzerine halka şeklinde dizelecek.
1yemek kaşığı dolusu domates salçası
1tatlı kaşığı biber salçası 1, 5su bardağı sıcak su , zeytinyağı
Pulbiber, karabiber, kimyon ,
yeterince tuz kıymalı harca konulacak)
Yapılışı:
Öncelikle patatesleri soyalım halka halka doğrayalım .Fritözde veya tavada kızartalım.patatesler kızarırken kıymalı harcımızı hazırlayalım. Sonra küp küp yemeklik soğanları yeşil biberleri doğrayalım .yeterince zeytinyağında hafif kavuralım kıymayı ilave edip kıymanın rengi dönene kadar kavurma işlemine devam edelim domates rendesini ,salçasını ve suyunu koyup bir taşım kaynatalım.Son olarak baharatlarınıda ilave edip hacımızın altını kapatalım isteğe göre harca kıyılmış maydanoz da ekleyebilirsiniz. Herhangi bir tepsiye veya borcama bir sıra kızarmış halka patates dizin. Üzerine kıymalı harç koyun tekrardan patates kıymalı harç olarak malzeme bitene kadar devam edin eğer yemeğin suyu sizin için yetersizse biraz daha salçalı sos hazırlayıp yemeğin üzerine döküp halka domates koyup önceden ısıtılmış fırında domatesler pişinceye kadar tutun. Afiyet olsun.
NOT:
Ben çok sulu sevmiyorum. Siz daha sulu isterseniz suyunu arttırabilirsiniz.AFİYET OLSUN
Super bon
YanıtlaSilLezizz
YanıtlaSil