Etli Yoğurtlu Döğme Çorbası
Havalar Artık iyice Soğumaya Başladı içimizi ısıtacak çorbalar akşam sofralarımızın baştacı oluyor. Benim inanılmaz derecede sevdiğim bu çorba rv Hakkı tarafındandır çok seviliyor . Yapar yapmaz ertesi güne kalmıyor. Yaninokadar lezzetli bir Çorba . Sizlerede bu soğuk sonbahar Akşamlarında içinizi ısıtacak hem besleyici hem doyurucu Hemde muhteşem lezzetli bu çorbayı Kesinlikle yapıp Afiyetle yiyin
Malzemeler;
750 gr kemikli haşlanmış et
Haşlanan et suyu
1 su bardağı haşlanmış döğme( buğday)
1, 5 su bardağı yoğurt
1yumurta
2,5 yemek kaşığı un
Sosu için: Zeytinyağı ve nane
Yapılışı; Öncelikle Düdüklü tencerede kemikli etler iyice pişene kadar haşlayın. Etler haşlanınca etleri lif lif yapın.
Tencereye yoğurdu ,yumurtayı ,unu,buğdayı karıştırı.. Ilıyan et suyunu da bu karışıma koyup topak kalmayana kadar tektar karıştırıp etleri ilave edip çorbayı kaynayamaya bırakın.( Ne çok koyu nede çok Sıvı olmamalı.) Çorba istenilen kıvama gelince üzerine nane ve yap yakıp servis yapın. Afiyet olsun.
Çorbanın kıvamı biraz yoğun olursa tadı çok daha güzel olur
Yorum Bırakın
Hiç yorum yok :
Yorumlarınıza gelecek cevabı takip etmek için beni bilgilendir kutucuğunu işaretlemeyi unutmayın.