Mıhlama
Bugün Karadeniz yöresine ait mis gibi Tereyağ kokan yerken insanı kendinden alan mıhlama tarifim var sizlere.Arkadaşım var Karadenizli her gittiğimde muhakkak yapar bize bizde afiyetle yeriz .bizde bugün kahvaltıya mihlama yaptık çayla çok seviyorum.
Üzerine çıkacak kadar ılık su
Yapılışı:
Bakır veya Çelik tencereye tereyağını koyun erisin. 2yemek kaşığı kadar Mısır ununu da koyup hafif kavurun.üzerine çıkacak kadar su ilave edin.kısık ateşte kaynamaya bırakın.mıhlama suyunu çekip üzerine yağını bırakınca mıhlamalık peynirinide koyup karıştırın.mıhlamanız afiyetle yemeye hazır.
Kategori
KAHVALTILIKLAR
Yorum Bırakın
Hiç yorum yok :
Yorumlarınıza gelecek cevabı takip etmek için beni bilgilendir kutucuğunu işaretlemeyi unutmayın.