Pastane Yapımı Ekler

O kadar çok severimki ekleri pastaneye gidipte almadan yada yemeden çıkmışlığım çok nadirdir.Artık bende kendi evimde gayet lezzetli profiteroller yapmaya başladım.tarifimi muhakkak not ALIN yazın tarif defterinize yapanlar yiyenler çok beğeniyor

 EKLER 
EklerHamuru için malzemeler
100 gr tereyağ,
1 su bardağı su,
1,5 su bardağı un,
3 yumurta
1 paket vanilya
1 çimdik tuz
1 yemek kaşığı kaşığı şeker


Kreması İçin
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un,
1 yemek kaşığı nişasta
1 yumurta 

7 yemek kaşığı şeker

1 paket vanilya,


Çikolata sosu için :
100 gr çikolata
2 yemek kaşığı süt
1 yemek kaşığı tereyağ
Yada benmari usulüde eritebilirsiniz

    Hazırlanışı :
    Su ve tereyağını ocağa alıp tereyağ eriyene kadar kısık ateşte karıştırın,Şekeri ekleyip karıştırın,Şu hamuru kaynamadan tuz ve unu katıp hızlıca karıştırın ve pürüzsüz bir hamur elde edin,Hamur kendini toplayana kadar karıştırarak pişirin,Ateşten alıp soğuttuktan sonra içine yumurtaları teker teker kırıp iyice elinizle  yada hamur Yoğurtçular ile yumurtayı şu hamuruna yedirin En son vanilyayı da ekleyip 10-15 dakika dinlendirin,Hamur torbası yardımıyla yağlı kağıt serilmiş tepsiye ince uzun parçalar şeklinde sıkın,190 derecede üzerleri hafif kızarana kadar pişirin,Fırını kapatıp ılıyana kadar fırından çıkarmayın.
    Kreması için süt dışındaki tüm malzemeleri karıştırın ve sütü ekleyip iyice çırpın,Kısık ateşte kaynayıp koyulaşana kadar pişirin,
    Çikolata sosu için ufak parçalara böldüğünüz çikolata, tereyağ ve sütü ben mari usulü karıştırarak eritin,Krema ılınınca fırından çıkardığınız ekleri yandan kesip açın,İçlerini kremayla doldurun,Üzerlerine çikolata sosu döküp dolapta 1-2 saat dinlendirin . AFIYET OLSUN
AYRINTILI YAPIM AŞAMALARI


Yorum Bırakın
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 yorum :

Yorumlarınıza gelecek cevabı takip etmek için beni bilgilendir kutucuğunu işaretlemeyi unutmayın.