KREM ŞANTİLİ POĞAÇA


Şimdiye Kadar Sayısız Poğaça Çeşidi Yapmışımdır.
Bloglarda ve Instagramda Çok Paylaşılan Tariflerden Birtanesi Krem Şantili Poğaçayı Bende Denemek İstedim.Gerçektende Şimdiye Kadar Yediğim Poğaçalardan Daha Farklı Hem Puf Puf  Hem Kıyır Kıyır  Yerken Ağızda Dağılan  Çok Güzel Bir Poğaça Ortaya Çıktı. Denemeyenler Varsa Muhakkak Denemeli.Tarif Defterinizin Yıldızlı Tariflerinden Birtanesi Olacağına Hiç Şüphem Yok.
  • Malzemeler:
  • 200 gr Oda Sıcaklığında
  • Margarin veya Tereyağı(Ben Tereyağ  Kullandım)
  • 2 yumurta (1 tanesinin sarısı üzerine sürmek için ayrılacak )
  • 1su bardağı Ilık süt
  • Yarım Çay Bardağı Sıvıyağ
  • 1paket 10gr instat kuru maya ( yaş maya da olabilir) Ben kuru maya kullandım.
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • Yeterince tuz
  • 1 poşet  Sade Krem Şanti
  • Kulak memesi yumuşaklığına gelene kadar un ( Çok yumuşak bir hamur olacak. )

  • İç Harcı İçin:
  • 100 gr peynir maydanoz

  • Üzeri için : 
  • Çörek otu ve Susam

  • Yapılışı:
    Öncelikle mayamızı yoğurma kabına koyalım.
  •  1 yemek kaşığı şekeri  ve ılık sütü ilave edip maya eriyinceye kadar elimizle köpürtelim.
  • Maya eriyince tereyağını ve sıvıyağını yumurtasını,tuzunu krem şantisini ilave edip karıştıralım.
  • Ununu yavaş yavaş ilave edip ele yapışmayacak yumuşacık güzel bir hamur yoğuralım.
  • 1 yada 1.5 saat kadar mayalandıralım.
  • İçine harcını koyup istediğiniz şekilde şekillendirelim.
  • Üzerlerine yumurtasını sürelim .
  • Susam veya çörek otunu serpip önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim.
  • Afiyet olsun.



.

Yorum Bırakın
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Hiç yorum yok :

Yorumlarınıza gelecek cevabı takip etmek için beni bilgilendir kutucuğunu işaretlemeyi unutmayın.