TAHİNLİ CEVİZLİ BALKABAĞI TATLISI
Kış aylarında ayda immuhakkak yaptığım ve çok severek yediğimiz ve tatlılarından birtanesi.Birde tahinli deneyin lezzetine doyamayacaksiniz.
1.5 kg balkabağı
3su bardağı toz şeker
Üzerine dökmek için :
Tahin ,ceviz
Yapılışı:
Balkabağını güzelce temizleyip yıkayın.
İstediğimiz boyutlarda doğrayın
Balkabaklarını tencereye veya borcama koyup üzerlerine 3 su bardağı şekeri döküp geceden sabaha kadar şekere yatırın. (Hiç su ilave etmeyelim)
Ertesi gün kabaklar suyunu salınca kabaklar yumuşayıncaya kadar orta hararetli ocakta pişirin.
Piştikten sonra soğumaya bırakın.
Soğuduktan sonra üzerine tahin gezdirin
Ceviz ile süsleyin
Afiyet bal şeker olsun .
Yemek yazarlığı yaptığım birbirinden lezzetli diger tariflerim için tıklayınız
http://www.yemekustalari.net/tahinli-cevizl…kabagi-tatlisi.html
Yorum Bırakın
Hiç yorum yok :
Yorumlarınıza gelecek cevabı takip etmek için beni bilgilendir kutucuğunu işaretlemeyi unutmayın.