PORTAKAL KABUĞU REÇELİ
Portakal kabuğu reçelini 2.kez yapısım.Sizlerde mevsimi geçmeden muhakkak deneyin. Kahvaltıda harika oluyor . Ayrıca pastalarınızda keklerinizde küp küp doğrayıp kullanabilirsiniz.Ben görüntüsünü çok begeniyorum çok şık görünüyor masada.Tadı ise Lokum Gibi oluyor.
Malzemeleri:
1 kg portakal
2su bardağı şeker
2.5 su bardağı su
Yarım limon suyu
Hazırlanışı; 1kg portakalın kabuklarını iki parmak kalınlığında uzunlamasına kesin.Kabuklarının beyaz kisimlarini bıçakla alalım şeklinde sarıp igneye iplik geçirip tutturun.Bütün kabukları rulo seklinde sarıp ipe geçirin.Suyun içine koyun.Yarım saat te bir 4 kez suyunu değiştirin.Bir gece suyun icinde kalsin ki acı suyu çıksın.Ertesi gün ksynayan suyun icine ipe dizdiginiz portakal kabuklarını 10 dk kadar kaynatın.(Bu islem acı buruk tadı olmaması icin.)Soğuk suyun altında süzün.Bu islemide 3 yada 4 kez uygulayın.Siz bu işlemi uygularken şurubu hazirlayin.Surup kaynayınca portakal kabuklarını atin.önce orta kaynayınca kısık ateşte reçel kıvamına gelene kadar pişirin.Istediginiz kıvama gelince limonunu sıkıp 5 dk daha kaynatıp ocaktan alın.
Yorum Bırakın
Hiç yorum yok :
Yorumlarınıza gelecek cevabı takip etmek için beni bilgilendir kutucuğunu işaretlemeyi unutmayın.