ZÜRAFA DESENLİ PASTA








Malzemeler
3 yumurta
5 kaşık toz şeker
5 yemek kaşığı un
 Yarım paket kabartma tozu

1paket vanilya
1 çimdik Tuz


Kreması için:

yarım kilo süt
5 çorba kaşığı toz şeker
1.5 yemek kaşığı un

 1 kaşığı buğday nişastası
1 yumurta sarısı
1 paket vanilya(Krema yerine k.şantide olabilir.


İçi için:

Muz
Çekilmiş ceviz


Hazırlanışı:

Fırınınızı 170 dereceye ayarlayın.
1-) Yumurtaların sarılarını ve beyazlarını ayrı kaplara alın.
2-) Sarılara şekeri ilave ederek krema kıvamına gelinceye kadar çırpın.
3-) Beyazların üzerine bir fiske tuz ekleyin ve köpük haline gelinceye kadar çırpın.
4-) Aklarla sarıları birleştirip tahta bir kaşıkla karıştırın.
5-) Un ve kabartma tozunu birlikte eleyerek karışıma ilave edin ve yavaşça karıştırmaya devam edin.
6-) Karışımdan yapmak istediğiniz şekiller için yeteri kadar ayırın, gıda boyasıyla renklendirin (Ben kakaolu yaptım) yağlı kağıdın üzerine şekilde görüldüğü gibi, ister sıkma torbası ile ister kaşıkla yerleştirin ve ısınmış fırında 2 dk kadar pişirin ve ılınması için bekletin.



7-)Tepsi tekrar ılındıktan sonra kalan pandispanya hamurunu dikkatle tepsiye yayın.
8-)Önceden 170 dereceye ısıttığınız fırına verip, üzeri pembeleşinceye kadar pişirin,10 dakika geçmeden pişmiş olacaktır bu sebepten başından ayrılmamanızı öneririm.
9-) Piştikten sonra tepsiden alın ve sıcakken çok sıkı olmayacak bir rulo yapın ve üzerine epey nemli bir mutfak bezi koyun.


10-) Krema malzemelerini sos tenceresine alın ve çırpma teli ile iyice çırptıktan sonra kısık ateşte kıvam alıncaya kadar pişirin.
11-) Karıştırarak hafifçe ılınmasını bekleyin.

12-) Ilınan pandispanyayı nazikçe yağlı kağıttan ayırın, içine kenarlara çok yaklaşmadan eşit olarak yayın, rulo yaparken zaten kenarlara doğru ilerleyecektir, eğer kenarlara çok sürerseniz dışarı taşar.
13-) Muzları ister bütün, isterseniz dilimleyerek yerleştirin, üzerine cevizleri serpin ve dikkatle tekrar rulo yapın.
14-) Tercihen 1 gece bekledikten sonra servis yapabilirsiniz.yabancı bir internet sitesinden alıntıdır tarif.



Yorum Bırakın
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Hiç yorum yok :

Yorumlarınıza gelecek cevabı takip etmek için beni bilgilendir kutucuğunu işaretlemeyi unutmayın.