YELPAZE KEBABI
Görünüşü kadar tadıda lezzetli olan bu yemeği hem patlıcanları kızartarak yada kızartmadan da yapabilirsiniz.Davet Sofralarınızda şık görünümü ile misafirleriniz tarafından tam not alacaktır.
.Görünüşü Çok Şık Olan Yelpaze Kebabının Tarifini Muhakkak Tarif Defterinize Not Alınız.
Kızartırsanız daha lezzetli oluyor.yemeğin içine yağ girince tadı bir kat saha artıyır ancak ben daha hafif olmasını istediğim için kızarmadan yaptım.
Tercih size kalmış tabiiki:
- Malzemeler:
- İç harcı için:
- 400gr kıyma
- 1 orta boy soğan
- 1 adet yeşil biber
- 1.5 yemek kaşığıı salça
- Zeytinyağı
- Tuz
- Baharat
- (karabiber, pulbiber)
- 2su bardağı sıcak su
- 2 yemek kaşığı salça
- tuz
Kıymalı Harcın Hazırlanması:
- Zeytinyağında hafif yemeklik doğranmış soğanları ve biberleri soteleyin.
- Kıymasını ilave edip çok az kavurun.
- Son olarakta baharatlarını ve tuzunu ekleyin.
YAPILIŞI:
Patlıcanlar yelpaze seklinde kesilir.
Aralarına kıymalı harç konur.
Borcama yerleştirilir.
Sosu ilave edilip yanına domates biber konup fırına verilir.
NOT:
Patlıcanları isterseniz kızartın.
Kızartınca lezzet patlaması ortaya çıkıyorServisinin kolay olması açısından küçük tek porsiyonlık patlıcanlarda tercih edebilirsiniz.
- Afiyet olsun.
Yorum Bırakın
Hiç yorum yok :
Yorumlarınıza gelecek cevabı takip etmek için beni bilgilendir kutucuğunu işaretlemeyi unutmayın.