Portakal Reçeli


Merhabalar tamda zamanıyken portakalın reçelini yapmadan olmazdı.Sevdigim reçellerden birtanesidir.Mevsimindeyken muhakkak yaparim.Bazen portakal kabuğu reçelini yaparım. bazende böylesini.Yakındada inşallah portakal kabuğu reçeli min tarifini de paylasicam.Portakal kabuğu reçelini hem kahvaltınızda hemde kabuklarını küp küp doğrayıp keklerinizde pasta süslemelerinde de kullanabilirsiniz.
 Gece  yatmadan önce hazirladim.Sabahta  kahvaltidan önce yaptım.Biraz soğuyup dinlenmesi gerekiyor.
Artık yarın Sabah kahvaltıda tadına bakacağım.Sizlerde Yapmak İsterseniz gelelim tarifimize;

  • Malzemeler:
  • 1 kg portakal
  • 750 gr toz şeker
  • Çeyrek limon
  • Yapılışı:
  • Portakalı küp küp doğrayın.
  • Üzerine şekeri döküp 1 gece bekletin
  • Sabah suyunu bırakınca hiç su koymadan ocakta orta hararetli ateşte pişmeye bırakın.
  • Artık kopüklenmeye ve birazda suyunu ćeken reçelimizi ufak bir kaseye alıp soğuk biryerde yada hafif ılıyınca 10 dk kadar dondurucunuza koyun ki kıvamı olmuş mu bu şekilde daha kolay anlamamız için.Ben böyle yapıyorum. istediğiniz kıvama gelince limonunu sıkıp 5 dk daha kaynatın.Altını kapatıp soğumaya bırakın.Portakal Reçeliniz hazır.
  • AFİYET OLSUN.

Yorum Bırakın
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Hiç yorum yok :

Yorumlarınıza gelecek cevabı takip etmek için beni bilgilendir kutucuğunu işaretlemeyi unutmayın.