BAYATLAMAYAN POĞAÇA
İlk duyduğumda ilginç geldi.Nasıl bayatlamayaz dedim.En Kısa Zamandada denedim.Ertesi güne 3 4 tane kalmıştı.Sıcakken okadar lezzetlilikerdiki çayın yanında sildik süpürdük poğaçaları :)
Ertesi günde geriye kalanların tadında herhangi bir değişiklik yoktu
.Hala kıyır kıyır ağızda dağıılıyordu
.Belkide içinde hem kabartma tozu hemde karbonat bulunması bayatlamasını geciktiriyor olabilir.
Bayatlamadığı için misafirlerinizede bir gün önceden yaparak sunabilirsiniz.
MALZEMELER:
- Yarım su bardağı yoğurt (sulu kısmından)
- 2 yumurta (birinin sarısını üzeri için ayırın)
- 1 çay bardağı eritilmiş tereyağı veya margarin
- 1çay bardağı sıvıyağ
- 1 paket kabartma tozu
- Yeterince tuz
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 3.5 4 su bardağına yakın un
- İç Harcı İçin:
- Peynir ve maydanoz
- Üzeri İçin:
- Yumurta Sarısı
- Çörek otu
- Susam
- NASIL YAPILIR;
- Öncelikle yoğurdumuzu yoğurma kabına alalım.
- Üzerine kabartma tozu, toz şekeri ve tuzu koyup karıştırın.
- Üzerinde kabarcıklar oluşacak ve bu şekilde mayalanmaya uğrayacak.
- Üzerine yumurtanın akını ve yağlarıda ilave edelim.
- Unuda azar azar ekleyelim.Çok yumuşak bir hamur olmalı Yani pamuk gibi bir hamur olmalı.
- Hamurdan parçalar alıp arasına peynirli harcımızı koyalım.
- Üzerine yumurta sarısı sürelim.
- Çörek otu susam dökelim.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerlerini kızarana kadar pişirelim.
- AFİYET OLSUN.
AYRINTILI YAPIM AŞAMALARI
J'aime bien. Merci
YanıtlaSil