BALKABAGI TATLISI (CEVİZLİ)


Mevsimi gelmişken balkabağı tatlısını yapmadan olmazdı.Bzaen tahinli yapıyorum.Bazen hafif pişirdikten sonra fırına veriyorum.Farklı versiyonlarını deneyerekte yapıyorum.Hepsinin farklı bir lezzeti oluyor.Bu sefer ise cevizli yemek istedim.Hemde bol cevizli nefis oldu.Sizlerde yapmak isterseniz buyrun Malzemeleri



MALZEMELER:
  • 1 kg Balkabağı
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1su bardağı ceviz
  • Hindistan cevizi

YAPILIŞI:
  • Öncelikle kabakları temizleyin.Kabuklarını soyun.
  • İstediğiniz şekilde kesin.Güzelce yıkayıp süzün.
  • Borcama veya tencereye balkabaklarınızı koyun.
  • Üzerine hiç su eklemeden 2 su bardağı toz şekeri dökün.! gece kabaklar suyunu salana kadar bekletin.
  • Sabah baktığınızda kabaklar tüm suyunu bırakmış olcaklar.
  • Hiç su eklemeden önce orta hararetteki ocakta kaynamaya başlayınca kısık ateşte kabaklar yumuşayana kadar pişirin.
  • Kabaklar yumuşayınca Ocağın altını kapatın.
  • Kabaklar soğuyunca ceviz ve hindistan cevizi ile süsleyp servis yapın.
  • AFİYET OLSUN.
  • http://www.yemekustalari.net/cevizli-balkabagi-tatlisi.html




AYRINTILI YAPIM AŞAMALARI





Yorum Bırakın
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

8 yorum :

  1. Balkabağı tatlısına bayılıyorum.birde üzerine tahin ve ceviz dökersen yemede yanında yat.nefisss

    YanıtlaSil
  2. Süper bir tatlı çok güzel görünüyor tadida görüntüsü gibi muhteşemdir elinize sağlık emel hanim

    YanıtlaSil
  3. Lezzetli bir o kadarda faydali bir tatlidir..

    YanıtlaSil
  4. Begendim gercekten guzel olmus

    YanıtlaSil
  5. J'ai faim et c'est super bon. .metci à vous madame

    YanıtlaSil
  6. Harika bir yer.magnagique..

    YanıtlaSil

Yorumlarınıza gelecek cevabı takip etmek için beni bilgilendir kutucuğunu işaretlemeyi unutmayın.