BALKABAGI TATLISI (CEVİZLİ)
Mevsimi gelmişken balkabağı tatlısını yapmadan olmazdı.Bzaen tahinli yapıyorum.Bazen hafif pişirdikten sonra fırına veriyorum.Farklı versiyonlarını deneyerekte yapıyorum.Hepsinin farklı bir lezzeti oluyor.Bu sefer ise cevizli yemek istedim.Hemde bol cevizli nefis oldu.Sizlerde yapmak isterseniz buyrun Malzemeleri
MALZEMELER:
- 1 kg Balkabağı
- 2 su bardağı toz şeker
- 1su bardağı ceviz
- Hindistan cevizi
YAPILIŞI:
- Öncelikle kabakları temizleyin.Kabuklarını soyun.
- İstediğiniz şekilde kesin.Güzelce yıkayıp süzün.
- Borcama veya tencereye balkabaklarınızı koyun.
- Üzerine hiç su eklemeden 2 su bardağı toz şekeri dökün.! gece kabaklar suyunu salana kadar bekletin.
- Sabah baktığınızda kabaklar tüm suyunu bırakmış olcaklar.
- Hiç su eklemeden önce orta hararetteki ocakta kaynamaya başlayınca kısık ateşte kabaklar yumuşayana kadar pişirin.
- Kabaklar yumuşayınca Ocağın altını kapatın.
- Kabaklar soğuyunca ceviz ve hindistan cevizi ile süsleyp servis yapın.
- AFİYET OLSUN.
- http://www.yemekustalari.net/cevizli-balkabagi-tatlisi.html
AYRINTILI YAPIM AŞAMALARI
Balkabağı tatlısına bayılıyorum.birde üzerine tahin ve ceviz dökersen yemede yanında yat.nefisss
YanıtlaSilSüper bir tatlı çok güzel görünüyor tadida görüntüsü gibi muhteşemdir elinize sağlık emel hanim
YanıtlaSilLezzetli bir o kadarda faydali bir tatlidir..
YanıtlaSilC est super bon
YanıtlaSilBegendim gercekten guzel olmus
YanıtlaSilJ'ai faim et c'est super bon. .metci à vous madame
YanıtlaSilPerfect.
YanıtlaSilHarika bir yer.magnagique..
YanıtlaSil