ANTEP FISTIKLI KURABİYE
Geçen yaz.GaziAntep deydim Yöresel yemekleriyle kebablariyla ve Tatlısıyla çok ünlü olan sehrimizdir.Bende çok severim hem yemeklerini hemde bol fıstıklı baklavasını.Turkiye den Fransa ya gelirken 2 kg kadar iç fıstık yani baklavalık fıstık almıştım. Bol fıstıklı FISTIK SARMA yaparım kurabiyelerin pastaların içinde kullanırım diye düşünmüştüm. Daha önceki tariflerimde var FISTIK SARMA ve Antep kurabiye si tarifim bu.
Bu tarifim ise biraz daha farklı
Malzemeleri ise;
Bu tarifim ise biraz daha farklı
Malzemeleri ise;
- 2 su bardağı çekilmiş antep fıstığı
- 1su bardağı pudra şekeri veya toz şeker
- 1yumurta
- 1 çay bardağı nişasta
- kulak memesi yumuşaklığına gelene kadar un
- 125gr hafif erimiş tereyağ veya margarin
- Yapılışı:
- Tüm Malzemeleri kulak memesi yumuşaklığında yoğurun.
- Kalipla sekil verin.onceden ısıtılmış 170 derece fırında pisirin.
- AFİYET OLSUN.
Yorum Bırakın
Hiç yorum yok :
Yorumlarınıza gelecek cevabı takip etmek için beni bilgilendir kutucuğunu işaretlemeyi unutmayın.