ANTEP FISTIKLI KURABİYE

 Geçen yaz.GaziAntep deydim Yöresel yemekleriyle  kebablariyla ve Tatlısıyla  çok ünlü olan sehrimizdir.Bende çok severim hem yemeklerini  hemde bol fıstıklı baklavasını.Turkiye den Fransa ya gelirken 2 kg kadar iç fıstık yani baklavalık fıstık almıştım. Bol fıstıklı FISTIK SARMA yaparım kurabiyelerin pastaların içinde kullanırım diye düşünmüştüm. Daha önceki tariflerimde var FISTIK SARMA ve Antep kurabiye si tarifim bu.
 Bu tarifim ise biraz daha farklı
Malzemeleri ise;


  • 2 su bardağı çekilmiş antep fıstığı
  • 1su bardağı pudra şekeri veya toz şeker
  • 1yumurta
  • 1 çay bardağı nişasta
  • kulak memesi yumuşaklığına gelene kadar un
  • 125gr hafif erimiş tereyağ veya margarin

  • Yapılışı:
  • Tüm Malzemeleri kulak memesi yumuşaklığında yoğurun. 
  • Kalipla sekil verin.onceden ısıtılmış 170 derece fırında pisirin. 
  • AFİYET OLSUN.



Yorum Bırakın
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Hiç yorum yok :

Yorumlarınıza gelecek cevabı takip etmek için beni bilgilendir kutucuğunu işaretlemeyi unutmayın.