ISPANAKLI KAYGANA
ISPANAKLI KAYGANA
Yine yöresel lezzetlerden bir tanesi ıspanaklı kaygana. Krep gibi yapılıyor.Bende İlk defa yaptım ve gerçekten çok beğendim.Krep havasında bir lezzet.İçinde bulunan malzemelerden dolayı hem doyurucu hemde besleyici.Tarif defterinize not almanızı tavsiye ederim.Ben kahvaltıda çayın yanına yaptım ve harika oldu.Sizlerde bu yöresel lezzetlerimizden birtanesi olan ıspanaklı kayganayı denemek isterseniz buyrun tarifi;
- Malzemeleri:
- 300 gr ıspanak
- 2 yumurta
- 1 adet soğan(ben birazda pırasa ekledim)
- 50 gr ufalanmış peynir
- 2su bardağı un
- Ilık su
- Zeytinyağı(soğanı kavurmak için)
- Yapılışı:Soğanları yemeklik doğrayın.3 yemek kaşığı kadar zeytinyağında soteleyin
- Soğanlar yumuşayınca temizlenmiş ve doğranmış Ispanakları da ilave edip hafif soteleyip soğumaya bırakın.
- Derin bir kabın içerisine 2 yumurtayı kırıp çırpın.yavaş yavaş ununu ve Ispanak harcını ilave edin.
- Krep kıvamına gelene kadar ılık suyuda ilave edin.Biraz tuz karabiber ve pul biber ile tatlandırın
- Krep tavanızı veya normal tavanızı peçeteyle yağlayıp 1 kepçe kadar tavaya döküp altını ve üstünü pişirin.
- Afiyet olsun
YAPIM AŞAMALARI
güzel olmuş elinize sağlık ...
YanıtlaSil