ARNAVUT CİĞERİ
Merhaba sevgili Takipçilerim ;
Bugün ki Mönümüzde Arnavut Ciğeri var.
Patates Kızartması ve Sumaklı Soğan Salatası Eşliğinde.
Uzun Süredir Yapmak İstiyor Yapamıyordum.Kasap a et almaya gidince gözüme çarpınca hemen aldım.
Arnavut Ciğeri Yaparım Düşüncesiyle.
Bence Dana Ciğerinin en güzel hali ya mangalda şişte yapacaksın yada Arnavut Ciğeri Yapacaksın.Nedense Diğer Versiyonları Bana Ağır Geliyor.Çok İştahla Yiyemiyorum.Sizlerde Bu Şekilde Bu Tarifle Yapmak İsterseniz
Buyrun Tarifi;
ARNAVUT CİĞERİ
- Malzemeler:
- 500 gr dana ciğer
- 4 yemek kaşığı un tuz
- Kızarmak için.Sıvıyağ
- Yapılışı:Doğranmış ciğerler una bulanır.
- Tuz koymadan kızgın yağda kızartılır.
- Tuz sertleştirdiği için kızardıktan hemen sonra ilave edilir.
- Ciğerlerin 3dk kızarmaları için yeterli oluyor.
- Patates ve soğan salatası eşliğinde servis yapılır.AFİYET OLSUN.
- Emelden Notlar:Ciğerlerinizi una bulamadan önce pul biberide ekleyebilirsiniz.
Yorum Bırakın
Hiç yorum yok :
Yorumlarınıza gelecek cevabı takip etmek için beni bilgilendir kutucuğunu işaretlemeyi unutmayın.