ANTEP FISTIKLI LORLU KURABİYE
Yine Nefis Ağızda Kıyır Kıyır Dağılan Bir Kurabiye Tarifi Vermek İstiyorum Sizlere. 5 Çaylarınızın Yada Yemekten Sonra Çaylarınızın Yanında Sizlerde Benim Gibi Tatlı Bir Şeyler Yemeyi Seviyorsanız.Bu Kurabiye Tam Size Göre O zaman. Konuklarınızdanda tam not alacak tatlı kurabiyelerden birtanesi.Tarifini annem arkadaşından almış bizde birlikte yaptık..Lor ve fıstık gerçekten iyi bir ikili olmuş.Ben çok beğendim tavsiyede ederim.
Deneyin Sizlerde Çok Seveceksiniz.
Hamur Malzemeleri:
- 125gr oda sıcaklığında erimiş margarin veya tereyağı
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1.5 çay bardağı pudra şekeri
- Yarım paket kabartma tozu
- 1paket vanilya
- Aldığı kadar un
- İÇ MALZEMESİ İÇİN:
- 1 su bardağı çekilmiş antep fıstığı(yeşil fıstık)
- 200 gr tuzsuz lor peyniri
- 3 yemek kaşığı pudra şekeri
- Üzerine ; pudra şekeri
- YAPILIŞI: Hamur malzemelerinden kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun. Hamuru eşit parçada bezelere ayırın .
- Çay tabağı büyüklüğünde açıp ortalarına 1 tatlı kaşığı kadar lorlu harçtan koyun.
- 180'fırında hafif pembeleşinceye kadar pişirin.
- Kurabiyeler soğuyunca üzerine pudra şekeri eleyin.
- Afiyet olsun.
YAPIM AŞAMALARI
Çay saati için çok güzel bir atıştırmalık.görünüşüde on numara...
YanıtlaSil