ANTEP FISTIKLI LORLU KURABİYE




Yine Nefis Ağızda Kıyır Kıyır Dağılan Bir Kurabiye Tarifi Vermek İstiyorum Sizlere. 5 Çaylarınızın Yada Yemekten Sonra Çaylarınızın Yanında Sizlerde Benim Gibi Tatlı Bir Şeyler Yemeyi Seviyorsanız.Bu Kurabiye Tam Size Göre O zaman. Konuklarınızdanda tam not alacak tatlı kurabiyelerden birtanesi.Tarifini annem arkadaşından almış bizde birlikte yaptık..Lor ve fıstık gerçekten iyi bir ikili olmuş.Ben çok beğendim tavsiyede ederim.
Deneyin Sizlerde Çok Seveceksiniz.

Hamur Malzemeleri: 
  • 125gr  oda sıcaklığında erimiş margarin veya tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1.5 çay bardağı pudra şekeri
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1paket vanilya
  • Aldığı kadar un

  • İÇ MALZEMESİ İÇİN:

  • 1 su bardağı çekilmiş antep fıstığı(yeşil fıstık)
  • 200 gr tuzsuz lor peyniri
  • 3 yemek kaşığı pudra şekeri
  • Üzerine ; pudra şekeri

  • YAPILIŞI: Hamur malzemelerinden kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun. Hamuru eşit parçada bezelere ayırın .
  • Çay tabağı büyüklüğünde açıp ortalarına 1 tatlı kaşığı kadar lorlu harçtan koyun.
  • 180'fırında hafif pembeleşinceye kadar pişirin.
  • Kurabiyeler soğuyunca üzerine pudra şekeri eleyin.
  • Afiyet olsun.

YAPIM AŞAMALARI


Yorum Bırakın
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 yorum :

  1. Çay saati için çok güzel bir atıştırmalık.görünüşüde on numara...

    YanıtlaSil

Yorumlarınıza gelecek cevabı takip etmek için beni bilgilendir kutucuğunu işaretlemeyi unutmayın.